Home

Nieuws 1045 x bekeken

Extreme bosbranden richten schade aan in New South Wales

Sydney – De Australische deelstaat New South Wales (NSW) wordt geplaagd door zestig tot zeventig immense bosbranden. Duizenden mensen zijn geëvacueerd en meer dan 120.000 hectare is afgebrand.

Hoe groot de schade van de branden voor de landbouw is, blijft onduidelijk. De extreme droogte leidt in elk geval in de hele staat tot grote problemen voor boeren.
De branden vinden vooral in het oosten van NSW plaats terwijl veel vee graast in het westen van de staat. In NSW, circa achttien keer zo groot als Nederland, wordt ongeveer een vijfde van al het Australische rundvee gehouden, evenals een derde van de varkens en schapen. Het oosten van de staat zijn veel wijngaarden en boomgaarden.
De Australische omroep ABC spreekt van tienduizenden hectares landbouwgrond die gevaar zou lopen door de extreme branden. De droogte die mede oorzaak is van de branden, treft boeren in elk geval. Door de hele staat zijn door boerenorganisaties steunpunten ingericht waar boeren gedoneerd veevoer kunnen ophalen. De veestapel zou door de droogte fors zijn ingekrompen.

Of registreer je om te kunnen reageren.