Home

Nieuws 599 x bekeken

Eén op drie ervaart onduidelijkheid over eten

Den Haag - Een derde van de Nederlands zegt wel eens in verwarring te zijn over eten, blijkt uit onderzoek van het Voedingscentrum.

Vooral jongeren zeggen regelmatig te twijfelen over welke eten wel of niet gezond is.

Bijna de helft (46 procent) van de jongeren van 18 tot 29 jaar zoekt minimaal 1 keer in de week naar informatie over voeding. Dat kan een recept zijn, maar ook informatie over calorieën of tips om gezond te eten. Er wordt ook veel over voeding gepraat, met familie en vrienden maar ook met collega’s, op feestjes en op social media. Vijftien procent van de jongeren geeft aan elke dag zaken te bespreken omtrent voeding, dat is bijna twee keer zoveel als andere leeftijdsgroepen (8 procent). Jongeren zijn ook degenen die het vaakst verward zijn als het om eten gaat. Bijna de helft (48 procent) geeft aan af en toe of regelmatig in verwarring te raken door gesprekken over voeding.

Het onderzoek van het Voedingscentrum is onderdeel van de campagne 'De waarheid op tafel'.

Of registreer je om te kunnen reageren.