Home

Nieuws 619 x bekeken

EU keurt overname door Refresco goed

Brussel - De Rotterdamse frisdrank- en sapfabrikant Refresco mag onder bepaalde voorwaarden de Britse branchegenoot Gerber Emig overnemen. De Europese Commissie gaf vrijdag het groene licht voor de overname, mits een productie- en afvullocatie van Gerber Emig in Duitsland wordt verkocht. Refresco wordt geleid door oud-Vion-directeur Hans Roelofs, die sinds het opstappen van Dirk Kloosterboer genoemd wordt als potentiële topman voor Vion.

Refresco heeft zelf het voorstel gedaan om de locatie van Gerber Emig in het Duitse Waibstadt te verkopen. De Commissie vreesde dat de nieuwe combinatie een te sterke positie zouden krijgen op de markt voor drinkklare thee in PET-flessen. De verkoop van de fabriek zou ook de zorgen over de zeer sterke positie van de combinatie in andere landen iets wegnemen.

Refresco heeft 25 fabrieken door heel Europa, inclusief Nederland, waar in totaal zo'n 3.000 mensen werken. Bij Gerber Emig werken circa 1.700 mensen. De omzet van Refresco bedroeg vorig jaar ruim 1,5 miljard euro. Gerber Emig was goed voor 800 miljoen euro. Het fusiebedrijf zal Refresco Gerber gaan heten. De aandeelhouders van Refresco krijgen een belang van 70 procent, die van Gerber Emig 30 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.