Home

Nieuws 984 x bekeken

Duizenden foutmeldingen bij I&R schapen

Den Haag – Bij het I&R-systeem voor schapen, dat sinds 2010 verplicht is, waren in 2011 van de 2 miljoen afgevoerde schapen 145.000 schapen niet goed gemeld.

Dat meldt het ministerie van landbouw. In 2012 ging het om ruim 1,9 miljoen dieren waarvan er 210.000 niet goed zijn gemeld in het systeem. De verwachting is dat door de toename van het aantal dieren met de elektronische identificatie het aantal niet goed gemelde dieren zal afnemen.

In het Identificatie- en Registratiesysteem (I&R) voor rundvee, dat sinds de jaren 90 in gebruik is, zijn dit jaar tot nu toe 1934 runderen waarvan niet te achterhalen is waar ze gebleven zijn. In 2011 zijn 183 runderen kwijt geraakt in het systeem, in 2012 waren dat 66 dieren. Het ministerie verwacht dat het aantal dieren waarvan niet te achterhalen is waar ze zijn dit jaar nog fors zal afnemen, dat gebeurde in voorgaande jaren ook in de loop van het jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.