Home

Nieuws 3 reacties

Duitse samenwerking voor ganzenbeheer

Wesel - Landbouw en jagers in de Duitse regio Wesel aan de Nederrijn gaan met natuurbeschermingsorganisaties samenwerken voor een doelmatig beheer van de zomerganzenstand. Dat deelt het Rheinische Landwirtschafts-Verband (RLV) mee.

Doel blijft om het aantal wilde ganzen in de regio duidelijk terug te dringen. Het bestand is volgens het RLV in de Kreis Wesel gegroeid naar een slordige 16.000 dieren. Jaarlijks vreten ze 320 hectare kaal.

De afgeschoten ganzen zullen door de jachtorganisatie Kreisjägerschaft Wesel op de markt worden gebracht. Daarmee wordt aan de burgerij het signaal gegeven dat wilde ganzen ook goed en smakelijk vlees opleveren. Terloops wordt door de partijen informatie verzameld over de ontwikkeling van het bestand en de trek van de ganzen.

Laatste reacties

 • PetervanKempen

  Niet alleen in Nederland zijn de ganzen nu een probleem geworden.
  Wel alleen in Nederland zijn overheden het nog steeds eens met niet bejagen van die overpopulaties. En dat terwijl het geld voor de luxe van onbeperkte opvang zoals Vogelbescherming in G7 wil, al lang op is.
  Boeren gaan het gelag betalen.

 • alco1

  In Duitsland zal het bejagen geen problemen geven zoals in ons verwende kikkerlandje.

 • koestal

  veel Duitsers krijgen met kerst een gans op tafel

Of registreer je om te kunnen reageren.