Home

Nieuws

Dow zet minder zaaigoed af in Noord-Amerika

Midland – Dow Agrosciences heeft fors minder zaaigoed afgezet in Noord-Amerika, waar nat weer leidde tot een late start van het zaaiseizoen. De omzet met zaaigoed en plantgenetica daalde 4 procent. In het jaar tot nu toe ligt de omzet nog wel 18 procent hoger, volgens de onderneming mede door het succes van de transgene maisvariant Smartstax.

In Zuid-Amerika namen verkopen van zaaigoed wel toe. Dow zette met gewasbeschermingsmiddelen 10 procent meer om. Verkopen van herbiciden in Noord- en Zuid-Amerika namen toe, evenals de  afzet van insecticiden in Latijns Amerika. In de eerste 9 maanden van dit jaar komt de omzetgroei uit op 12 procent en meldt Dow succes in de verkoop van herbiciden op basis van het actieve ingrediënt pyroxsulam, zoals Powerflex dat in wintertarwe wordt gebruikt.
De totale omzet van Dow Agrosciences steeg met 8 procent tot 1,4 miljard dollar (1 miljard euro). Het bedrijfsresultaat kwam uit op 18 miljoen dollar (13 miljoen euro), duidelijk minder dan de 63 miljoen dollar die vorig jaar werd gerealiseerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.