Home

Nieuws 1 reactie

Demonstratie tegen Franse ecotax loopt uit de hand

Pont-de-Buis – Een demonstratie van boeren en vrachtrijders tegen de ecotax in Pont-de-Buis in Bretagne is zaterdagmiddag uitgelopen op een confrontatie met de ME waarbij enkele gewonden zijn gevallen.

Dat heeft een bestuurder van de regionale boerenbond FDSEA laten weten. De demonstratie vond plaats rond een portaal met camera's waarmee vanaf 1 januari de ecotax op vrachtverkeer in Frankrijk geregeld moet worden. Bij andere acties, vooral in Bretagne, werd een aantal van dergelijke camera's vernield of in ieder geval afgeplakt. In Bretagne, dat relatief ver afgelegen is in Frankrijk, wordt al tijden gedemonstreerd tegen de komende heffing op vrachtverkeer waarbij ook steeds veel boeren aanwezig zijn.

Eén reactie

  • schoenmakers1

    tegen het beleid wat momenteel gevoerd wordt is alles geoorloofd, het enige wat uit de hand loopt is de regels die we als ondernemers opgelegd krijgen, iedere grootschalige verandering in de wereld is gekomen na onlusten, ik sta er niet op te wachten maar wat we nu allemaal moeten dulden slaat ook nergens op

Of registreer je om te kunnen reageren.