Home

Nieuws 2 reacties

Consument waardeert akkerbouw meest

Doetinchem - Akkerbouw krijgt de meeste waardering van consumenten, intensieve sectoren het minst. Dat blijkt uit de Agrofoodmonitor.

De plantaardige sectoren akkerbouw en tuinbouw worden het meest gewaardeerd door consumenten. Dat blijkt uit de Agrofoodmonitor van LEI Wageningen UR die deze week verschijnt. Consumenten geven aan vertrouwen te hebben in de veiligheid van producten uit de akker- en tuinbouw en hebben een voorkeur voor Nederlandse producten.
De melkveehouderij scoort gemiddeld. De maatschappelijke waardering is licht positief. De melkveehouderij wordt als oprecht gezien en consumenten hebben vertrouwen in de veiligheid van zuivel. Er wordt veel waarde gehecht aan de Nederlandse zuivelproducten.
De varkens- en pluimveehouderij scoren het laagst; zij krijgen de minste waardering van consumenten. Ook het vertrouwen in voedselveiligheid is lager dan bij de andere sectoren. Uit het onderzoek blijkt dat consumenten zich het minst verbonden voelen met de intensieve sectoren.

Laatste reacties

  • lub tuf

    waardeloos onderzoek.

  • agro1

    klopt wel natuurlijk, maar ja slechts de waarheid kan kwetsen.

Of registreer je om te kunnen reageren.