Home

Nieuws

Carrefour krabbelt wat op in Frankrijk

Parijs – Carrefour, het tweede detailhandelsconcern ter wereld, heeft de omzet in het afgelopen kwartaal met 2,7 procent weten op te voeren tot 21,1 miljard.

Op de Franse thuismarkt, waar Carrefour het al tijden moeilijk heeft, werd dit keer 3 procent meer verkocht.

Het wat opkrabbelen in Frankrijk is vooral te danken aan de kleinere gemakswinkels waar Carrefour net als veel concurrenten in andere landen steeds meer de nadruk op legt. Halverwege dit jaar telde het bedrijf 3.415 van dat soort vestigingen in Frankrijk en nog eens bijna 1.700 elders in Europa waaronder België.

Carrefour haalt vrijwel even veel omzet uit het buitenland als van de thuismarkt. Internationaal draaide het Franse concern 't beste in Zuid-Amerika waar de omzet ruim elf procent toenam, vooral dankzij uitstekende prestaties in Argentinië en Brazilië. In China kwam de omzetgroei uit op een kleine 5 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.