Home

Nieuws 352 x bekeken

Brits staatssecretariaat landbouw verdwenen

Londen – De Britse regering kent geen staatssecretaris voor landbouw meer. Bij de eerder deze week aangekondigde verschuivingen in de regering, de zogenaamde reshuffle, is staatssecretaris David Heath aan de kant geschoven.

Heath vervulde die rol slechts één jaar. In zijn plaats is George Eustice benoemd, maar die heeft de titel van 'parlementair ondersecretaris' op het ministerie voor plattelandszaken, voeding en milieu gekregen. In Britse regeringskringen geldt dat als een lager functieniveau dan staatssecretaris. Een dergelijke ondersecretaris mag ook niet aanschuiven aan de regeringstafel zelf. Het Britse ministerie van landbouw zelf bestaat al sinds 2002, kort na de MKZ-crisis, niet meer.

Of registreer je om te kunnen reageren.