Home

Nieuws 18197 x bekeken 15 reacties

Boerderij Jasper S. verkocht

Oudwoude – De boerderij van Jasper S., de moordenaar van Marianne Vaatstra, is verkocht. Dat meldt omroep Friesland.

Een boer uit Engwierum (Fr.) kocht de gebouwen en de bijbehorende grond. Volgens de Telegraaf gaat het om 40 hectare. De vrouw van Jasper S. woont nog steeds op het bedrijf aan de Allemaweg in Oudwoude, aldus omroep Friesland. Zij zal waarschijnlijk het bedrijf begin volgend jaar overdragen en andere woonruimte zoeken. Het vee is in december 2012 al verkocht.

Een van de meest geruchtmakende moordzaken van de afgelopen jaren kwam in april dit jaar tot een einde in een veroordeling. Jasper S. kreeg van de rechtbank in Leeuwarden 18 jaar cel voor de moord op en de verkrachting van de 16-jarige Marianne Vaatstra.

Na 14 jaar stilzwijgen in deze zaak kwam er een einde aan het boek Marianne Vaatstra. De Friese boer S. kwam in beeld toen hij zijn DNA afstond bij een grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek. S. voelde dat het spel uit was en besloot mee te werken.

Laatste reacties

 • koosy

  laat hem dan maar emigreren als hij vrijkomt, want in nederland is hij niet meeer welkom. Kan een mooi boerderijtje in Canada of VS of zo opstarten tussen de Klux,kluc,Klan, waar ze zo'n figuren rauw lusten.

 • a306825

  Lekker makkelijk, om zo snel met een mening klaar te staan.
  Is het gebeerde nog niet erg genoeg????

 • Venstra

  Ja denk ook even aan de kinderen, en waarom moet hun woonplaats en straat nou weer vermeld worden.

 • alco1

  Als ik hoor dat Q koorts patienten schade vergoeding vragen, komt bij mij de vraag naar boven wat voor 'Vergoeding' ( Is onbetaalbaar) de familie Vaanstra krijgt.
  Al moet zijn eigen familie ook niet vergeten worden, want die hebben ook voor hun leven een onuitwisbare stempel.
  Vreselijk als je zoiets overkomt.

 • tessa2010

  Zowel de familie Vaatstra als de familie Steringa zijn voor het leven getekend door deze vreselijke gebeurtenis! Ik hoop dat ze de kracht vinden om door te gaan met hun leven!

 • koestal

  sterkte voor zijn familie

 • drikhend

  Beste Koosy . Wat er voor deze meneer na zijn straf is of komt hebben wij niet over te beslissen . Ik vind dat hij er met weinig straf vanaf komt . Dat is mijn mening . Maar als hij vrijkomt is hij gestraft en heeft hij volgens de wet weer recht te leven als elk ander burger . Denk verder hoe moet het met vrouw en kinderen van deze meneer .De ouders van Vaatstra zijn zwaar gestraft door verlies van hun dochter . En de vrouw en kinderen van Jasper S zijn ook zwaar gestraft . Zij moeten huis en haard verlaten en hun gezin is gebroken en getekend voor hun leven . Dus beide families veel sterkte en hopelijk kunnen ze allen het geluk in hun leven weer vinden .

 • Demeter Griend

  Ik begrijp niet dat je op een dergelijke plek je brood kan en wil verdienen.

 • Mozes

  De misdaad heeft niet op de boerderij plaatsgevonden maar een paar kilometer verderop.

 • agro1

  wat er op een plek gebeurt heeft niks met de plek te maken. de boerderij en ook de plek van de moord zijn onbesmet. grond, stenen en metaal(werktuigen etc.) hebben geen geheugen, alleen mensen en ook sommige dieren dragen deze vloek.

 • Demeter Griend

  Naar wie maak je het geld dan over...

 • Winnetou

  Zeg Griend, waar wil je nou eigenlijk naartoe, met je vreemde, niet ter zake doende vragen?

 • drikhend

  Beste Demeter Griend Van wie het geld is of wie het krijgt gaat mij niets aan en naar ik denk u ook niet . Zoals de beste Marco 67 stelt Niet ter zake doende .

 • agro1

  naar ik aanneem naar de eigenaar van het verkochte, wellicht om de schulden te delgen.

 • Elevage

  door mensen als Demeter Griend hebben de vrouw en kinderen van Jasper S ook geen leven meer. En zij hebben niets te maken met het hele gebeuren!!

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.