Home

Nieuws

Bayer CropScience verkoopt vooral meer gewasbescherming

Monheim – Bayer CropScience heeft met zaaigoed en gewasbeschermingsmiddelen in het derde kwartaal 1,7 miljard euro omzet geboekt, 4,3 procent meer dan een jaar eerder.

De toename was vooral gevolg van sterke verkopen van gewasbeschermingsmiddelen in Zuid-Amerika en dan vooral Brazilië. Waar de omzet met 'chemie' sterk toenam bleef de verkoop van zaad ver achter bij vorig jaar.
De winst voor rente, belastingen en afschrijvingen (Ebitda) steeg 13,7 procent tot 224 miljoen euro. De winst werd nog gedrukt door hogere kosten en uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling. De onderneming maakte eerder bekend een miljard meer vrij te maken voor investeringen in de komende jaren. Nettowinstcijfers zijn niet per divisie bekendgemaakt maar kwam voor de totale Bayer-groep uit op netto 733 miljoen euro. Dat is 34 procent meer dan vorig jaar.
Gecorrigeerd voor wisselkoersen namen verkopen in Zuid-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten samen 31 procent toe. In Azië, nog een betrekkelijk kleine verkoopregio, bedroeg de groei 11 procent. In Europa lagen verkopen op gelijk niveau met vorig jaar terwijl in Noord-Amerika 6,5 procent daalden. Vorig jaar lagen verkopen van CropScience in Noord-Amerika uitzonderlijk hoog.
In het gewasbeschermingsmiddelensegment slaagde CropScience er met name goed in insecticiden en fungiciden te verkopen. De afzet van herbiciden steeg nagenoeg niet. De verkopen van zaaigoed lagen gecorrigeerd voor wisselkoersen en veranderingen in de productportefeuille meer dan 30 procent lager dan vorig jaar. De omzet met 'Seedgrowth'-producten, vooral zaadbehandeling, lag ongeveer gelijk aan een jaar eerder.
Het bedrijf maakte bekend dat de hoge wisselkoers van de euro de verkopen buiten de regio raakt. Voor het totale concern zou de 'last' 200 tot 250 miljoen euro bedragen, waarbij de farmaceutische divisie het meest geraakt wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.