Home

Nieuws

BASF verhoogt middelenomzetdoel fors

Ludwigshafen – BASF heeft het omzetdoel voor de bestrijdingsmiddelendivisie fors verhoogd. Voor 2015 gaat het bedrijf uit van een omzet van 6 miljard euro en voor 2020 rekent het Duitse chemieconcern op een middelenomzet van 8 miljard euro.

Eerder ging BASF voor 2020 nog uit van 6 miljard euro. Om het doel te bereiken investeert BASF 1,8 miljard euro tussen 2013 en 2017 in het bouwen en uitbreiden van productielocaties.
De investeringssom komt neer op een verdubbeling. “We hebben veel progressie geboekt in de laatste jaren”, aldus Markus Heldt, de voorzitter van de gewasbeschermingsdivisie van BASF. “We hebben duurzame groei van de omzet en winst laten zien en hebben vertrouwen dat deze ontwikkeling doorzet.” Heldt zegt tevens dat de productportefeuille wordt uitgebreid en wordt gewerkt aan meer geïntegreerde akkerbouwoplossingen. 
In eerste instantie wordt de productie van twee belangrijke fungiciden F500 en Xemium in Duitsland uitgebreid, evenals de productie van de herbiciden Dicamba en Kixor in de VS. BASF plant eveneens de bouw van nieuwe fabrieken wereldwijd, maar met een sterke nadruk op Azië. BASF schat dat producten uit de huidige pijplijn, te verstaan als producten die tussen 2010 en 2020 op de markt worden gebracht, op hun top een omzet van 1,7 miljard euro zal opleveren. Eerder werd uitgegaan van 500 miljoen euro minder.   
BASF handhaaft de stelregel dat 9 procent van de omzet met middelen wordt geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling in de sector. Een goed deel van het onderzoeksgeld wordt gestoken in 'functionele gewasverzorging', waar BASF producten buiten de traditionele agrochemie toe rekent. Zo nam BASF eerder Becker Underwood over, een Amerikaans bedrijf dat claimt wereldmarktleider te zijn met 'voordelige nematodes', worm-achtigen die schade door bepaalde kevers en nachtvlinders beperken.

Of registreer je om te kunnen reageren.