Home

Nieuws 6 reacties

Albert Heijn wil betere band met toeleveranciers

Arnhem – Albert Heijn wil meer langjarige relaties aangaan met toeleveranciers. De supermarktketen wil bovendien samen met haar partners komen tot betere welzijnsstandaarden voor productiedieren ('ontgrondstoffen'). Dat zei Albert Heijn-directeur Sander van der Laan donderdag tijdens de Food Valley Expo in Arnhem.

Van der Laan vindt het een groot misverstand dat Albert Heijn slecht betaalt. De keten is volgens hem juist meer dan de concurrentie gericht op het vermarkten van producten met meer toegevoegde waarde.
Van der Laan zegt dat in het versschap nu al vooral producten liggen van partijen die al erg lang op vaste basis zaken doen met Albert Heijn. “Sinds 52 jaar betrekken we talloze producten, van appels tot champignons, van Bakker Barendrecht. Als het Nederlandse seizoen over is, gaan we naar Afrika of Spanje, en daar bouwt Albert Heijn ook aan langjarige relaties.” Wanneer Albert Heijn structureel slecht zou betalen, zouden dergelijke relaties volgens Van der Laan niet bestaan.
Het probleem dat in bepaalde sectoren de relaties minder vast zijn, heeft volgens Van der Laan te maken met gebrekkige toegevoegde waarde . “Varkensvlees bijvoorbeeld is nog altijd een grondstof, dus een product met een hoog volume maar lage prijs.” Albert Heijn wil ook dat vlees beter betaald wordt, suggereert Van der Laan, omdat er dan meer marge te verdelen valt.
In het geval van de Beter Leven Ster werd een partner gevonden die met een eigen agenda het 'ontgrondstoffen' nastreeft, namelijk het komen tot betere welzijnsstandaarden voor dieren. “Op dat moment kunnen we een verschil maken met de concurrentie, niet alleen voor de concurrent, maar ook de toeleverancier.” Volgens Van der Laan staat de prijs voor Albert Heijn niet centraal.
“De prijs moet goed zijn, maar in eerste instantie wil Albert Heijn een goede kwaliteit leveren, een prettige winkelsfeer en een breed assortiment.” Van een prijzenoorlog wil de directeur niet spreken. “Wij spreken liever van prijsaanpassingen. Die bestaan al sinds onze oprichting in 1887 en zullen ook blijven. De rekening wordt gedragen door de supermarkt en toeleveranciers, want die profiteren allebei.”
Albert Heijn zegt dat voor het bedrijf altijd de klant centraal staat, dus ook bij voorstellen van toeleveranciers voor een andere inrichting van de keten.

Laatste reacties

 • jehanvankroaks

  wordt steeds irritanter die @#&*% reclame.

 • Zuperboer

  Weet AH eigenlijk wel wat het wil? Als ze in Zaandam open dagen organiseren slaan ze delen van de sector over, omdat ze niet durven staan voor de sector en haar producenten. Erg slap van Neerlands grootse kruidenier. Kijk consument en producent recht in de ogen en doe je verhaal. Goed betalen is trouwens ook betalingsafspraken nakomen, fair trade begint in eigen land!

 • Broederijbrok

  Praatjes vullen geen gaatjes.

 • johanjochems

  Dit zijn mooie praatjes van de heer van der Laan. Laat hem dan ook de daad bij het woord voegen. Wij willen een eerlijke prijs voor onze scharreleieren die diervriendelijk zijn geproduceerd. De consument geeft steeds meer uit aan deze eieren, er worden er meer verkocht tegen een betere prijs in de winkel. Helaas betaald A H en andere ketens steeds minder voor onze eieren door leveranciers tegen elkaar uit spelen. Betaal eerst ons een eerlijke prijs voordat u dit soort verhaaltjes verteld!

 • janmoed

  mooie voornemens waar niet van komt naar de burger toe de producent beurt een aalmoes en de burger belaad zich groen en geel en krijgt een slecht product , als ik met ze mail komt nooit andwoord, om dat ze dan geen wissel hebben , veel ge schreeuw en weinig wol, stop hun mail in Zoetermeer maar vol met reken voor beelden

 • Tiny1946

  Dat de prijs van de aardappelen voor de teler beneden peil zit is de boer zijn eigen schuld als er contracten worden afgesloten vergeet men naar de prijs te kijken oh zegt de handel we zullen die sukkelaars 0,10 geven en de pen word leeg geschreven met het tekenen van de contracten.
  Waarom zou de handel de boer op gaan om aardappelen te kopen ???
  Die lacht zich een breuk!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.