Home

Nieuws 560 x bekeken

Agriver wil leden terugbetalen na weinig schade in 2013

Hasselt – Verzekerden bij de onderlinge verzekeraar Agriver krijgen een deel van de premie voor hagelschade terugbetaald. Dat voorstel wil het bestuur van Agriver voorleggen aan de ledenvergadering als er dit jaar geen grote schade meer ontstaat.

“Anders dan in de landen om ons heen, is er dit jaar in Nederland weinig hagelschade geweest. We hebben daardoor minder schade hoeven uitbetalen”, vertelt directeur Marien Boersma. Vanwege het coöperatieve karakter van Agriver en omdat er voldoende vermogen is gevormd, krijgen leden een deel van hun premie terug.  Dit wordt verrekend met de premie voor komend jaar.
Ook bedrijven die hebben deelgenomen aan de regenwateroverlastverzekering kunnen het saldo van hun ledenrekening terugkrijgen omdat er in de afgelopen jaren meer premie is betaald dan dat er kosten waren. Veel bedrijven hebben vijf jaar lang deelgenomen aan de regenwateroverlastverzekering teneinde te voldoen aan de voorwaarden van het ministerie om in aanmerking te komen voor schadevergoeding van de regenwateroverlast in 2002.

Of registreer je om te kunnen reageren.