Home

Nieuws 687 x bekeken

Agrarische zonnepaal geeft fiets energie

Dalfsen - In de gemeente Dalfsen is met enig ceremonieel vertoon officieel de eerste zonnepaal voor fietsers in gebruik genomen.

De plaatsing van vijf door zonne-energie aangedreven oplaadpunten voor elektrische fietsen maakt deel uit van een project waarin de gemeenten Dalfsen, Dinkelland en Wierden samenwerkten met de lokale landbouworganisaties.

Plattelandsontwikkelingsorganisatie Stimuland heeft een sleutelrol gespeeld bij de realisering van  de zonnepalen. In totaal is in drie jaar tijd 20.000 vierkante meter zonnepanelen geplaatst bij 140Overijsselse agrarisch ondernemers. Zij produceren gezamenlijk stroom voor ongeveer 900 huishoudens.

In Dalfsen zijn in de afgelopen maanden vijftien bedrijven voorzien van zonnepanelen. Bij twee van die bedrijven zijn oplaadpalen voor elektrische fietsen neergezet. Wethouder Klaas Agricola van Dalfsen zei bij de installatie dat de boeren in zijn gemeente (in september uitgeroepen tot de groenste gemeente van Nederland) in toenemende mate duurzaam bezig zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.