Home

Nieuws 3 reacties

Minder animo actie Monsanto Bergschenhoek

Bergschenhoek - Het liep zaterdag niet storm bij een protestactie in Bergschenhoek tegen het omstreden Amerikaanse biotechnologieconcern Monsanto. Aan een protestmars deden zeventig tot tachtig mensen mee, aldus de organisatie.

In Bergschenhoek heeft het bedrijf een zadenfabriek. Eerder dit jaar kwamen bij een demonstratie daar nog 200 mensen opdagen.

Protestactiviteiten in Amsterdam werden beter bezocht. Op de Dam waren volgens de organisatie op het hoogtepunt enkele honderden mensen aanwezig. Ook petities voor een 'gentechvrij Amsterdam' werden veelvuldig ondertekend.

Monsanto is de producent van het omstreden onkruidbestrijdingsmiddel Roundup en van genetisch gemanipuleerde gewassen. De tegenstanders zeggen dat het bedrijf daarmee de voedselketen in gevaar brengt.

Ook in andere landen werd zaterdag tegen Monsanto geprotesteerd. De vorige demonstraties in Nederland tegen het concern waren op 25 mei, op meerdere plaatsen in het land.

De leiding van Monsanto verweet de tegenstanders eerder elitair gedrag. Zij zette critici weg als mensen die het zich financieel kunnen veroorloven biologisch voedsel te kopen en ondertussen anderen meer betaalbare opties ontzeggen.

Laatste reacties

 • rrvanc

  Zoals gezegd kan iemand mij vertellen hoeveel mensen er op de wereld zullen zijn tegen 2020 die anders zullen sterven van honger, en er is nog niet bewezen dat Monsanto mensen zou doen sterven.

 • Bakker1982

  zijn weer lekker bezig die eco terroristen.. beetje mensen bangmaken zonder dat ze ook maar enig idee hebben van hoe biotechnologie werkt. Gelukkig dat deze mensen niet actief waren toen vaccinaties uitgevonden werden

 • koeboertje

  Als melkveehouder wordt ik niets wijzer van genetische veranderingen , we hebben hier in NL genoeg kennis , techniek, infrastructuur, e.d. om voldoende veilige zuivel te produceren waar de chinezen om vechten.

  De rundvee fokkerij heeft ons ook hogere melkproductie per koe gebracht maar er wordt nog niets meer verdient door de veehouder, maar wel door de fokkerijorganisaties en de toeleveranciers.
  Dit is hetzelfde wat ons te wachten staat als we ons inlaten met monsanto , en afhankelijk van deze multienatinal worden

Of registreer je om te kunnen reageren.