Home

Nieuws 9 reacties

Actie voor behoud dierrechten

Den Haag – Milieudefensie, Stichting Natuur en Milieu en de milieufederaties van Noord-Brabant, Gelderland, Limburg en Overijssel zijn gezamenlijk een campagne begonnen tegen het afschaffen van dierrechten.

Via internet kunnen sympathisanten van het standpunt 'Maak van Nederland geen megastal" een digitale kaart sturen naar staatssecretaris Sharon Dijksma. Via de actie wordt opgeroepen om de dierrechten voor de varkens- en pluimveehouderij te behouden en om na afschaffing van het melkquotum ook dierrechten in te voeren voor de rundveehouderij.  De organisaties willen dat de veehouderij niet verder groeit dan de huidige veestapel, vanwege de gevolgen voor stank, vervuiling, mestoverschot en ziektes.

Inmiddels hebben bijna 1.800 mensen een e-cards verzameld. De organisatie zal deze kaarten overhandigen aan Dijksma als de Tweede Kamer over het onderwerp debatteert. Dit is naar verwachting eind november of in december.

"Behoud van de dierrechten en invoering van dierrechten voor melkvee is onze minimumeis. We willen het liefst een platteland waar koeien, kippen en varkens in de wei scharrelen. Een grondgebonden veehouderij in een gesloten kringloop van land, voer en mest."
Ook actiegroepen uit de Peel hebben gezamenlijk een oproep gedaan aan de politiek voor behoud van de dierrechten.

Laatste reacties

 • alco1

  Mensen dus met geen enkele kennis van zaken kunnen zich er weer mee gaan bemoeien.

 • melkveehouder .

  Wat een ezels zijn het toch. Voer vooral rundveerechten in, dan zijn de gezinsbedrijven die de koeien wel buiten doen het eerste opgeruimd.
  Of hebben de dierrechten voor kippen en varkens er voor gezorgd dat er meer scharrelkippen en varkens zijn gekomen? Het tegendeel is gebeurd.

 • veldzicht

  Als je nog even wacht zijn er meer actie groepen tegen boeren als dat er boeren zijn!

 • minasblunders1

  Melkveehouder heeft gelijk. Wordt ook allemaal opgekocht door de groten.

 • Elevage

  De groepen hebben duidelijk weer een gebrek aan kennis en om dat te compenseren gooien ze een paar lekkere kreten in de groep die iedereen aanspreken: stank, vervuiling, mestoverschot en ziektes.
  En dan linken we dat gewoon aan de megastallen en dan moet de boer maar een oplossing zoeken, want van Dijkstra, voormalig Groen front, hoef je geen enkele normale reactie of ondersteuning te verwachten.
  Want leg mij maar eens uit wat een megastal (en wat is dat??) te maken heeft met vervuiling..........
  Vervuiling zijn mensen in een rijtjes huis, met 3 containers troep in de achtertuin (nou als dat het woord tuin nog mag hebben) en winkelwagentjes en oude fietsen in de voortuin.

 • HeinCarien

  Het blijven kankergezwellen in nederland, die freak's.
  Kom je nooit meer vanaf. We hebben een geluk,dat het steeds meer ongeloofwaardige schreeuwers worden met hun leugens.
  Doodzwijgen die hap

 • alco1

  HeinCarien. 'Doodzwijgen die hap' is al veels te lang gedaan, met als gevolg dat de volgende leugen zonder problemen de pers kan halen. Waar het kan moeten ze openlijk aan de schandpaal genageld worden.

 • eimania

  Poetin weet er wel raad mee!

 • eimania

  Bij de volgende verkiezingen stem ik op Poetin.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.