Home

Nieuws 1341 x bekeken

Aalt Dijkhuizen commissaris veevoerconcern De Heus

Ede - Aalt Dijkhuizen treedt per 1 januari toe tot de Raad van Commissarissen van veevoerconcern De Heus. Sinds 2002 is Aalt Dijkhuizen bestuursvoorzitter van Wageningen UR, een functie die hij per 1 maart 2014 zal neerleggen.

Aan Wageningen UR was hij ook als bijzonder hoogleraar verbonden. Dijkhuizen was tevens directeur bij diervoedingsbedrijf Nutreco. “Met zijn kennis en netwerk in zowel de internationale agrarische academische wereld als het bedrijfsleven zijn wij ervan overtuigd dat hij een belangrijke rol gaat spelen binnen onze Raad van Commissarissen”, aldus Co de Heus. “In die rol zal hij mede inhoud en sturing geven aan onze ambitie om door verdere groei van de onderneming een bijdrage te blijven leveren aan een betere en efficiëntere voedselproductie.”
Dijkhuizen: “De vraag naar dierlijke eiwitten gaat (-) wereldwijd sterk toenemen. Om daarin zo goed en efficiënt mogelijk te kunnen voorzien, is de beschikbaarheid van kwalitatief hoogstaand veevoer en het realiseren van een optimale diervoeding essentieel. De Heus wil daarin zowel nationaal als internationaal een belangrijke rol blijven spelen. Het bedrijf is daar uitstekend toe uitgerust en kent een gezonde ambitie om door te groeien. Dat spreekt me zeer aan en daar wil ik graag aan bijdragen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.