Home

Nieuws 741 x bekeken

7,5 miljoen voor bestrijding van zoönosen

Den Haag – Het ministerie van Economische Zaken trekt komend jaar 7,5 miljoen euro uit voor de bestrijding van zoönosen, dierziekten die over kunnen gaan op mensen.

Het budget is bestemd voor nieuwe en doorlopende onderzoeken. Het onderzoek is gericht op monitoring en surveillance van mogelijke bedreigingen voor mens en dier uit veehouderij en gezelschapsdieren. Onder andere wordt gekeken hoe verspreiding van zoönosen via ventilatielucht uit stallen tegen kan worden gegaan. Daarnaast is er onderzoek naar diagnostiek en naar de meest effectieve beleidsmaatregelen om zoönosen te bestrijden. "In volgende jaren zal het beschikbare budget mede afhankelijk zijn van de resultaten van de lopende onderzoeken", aldus staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.