Home

Nieuws 9 reacties

680.000 Malinezen krijgen voedselhulp van VN

Bamako - Tegen het einde van 2013 zullen in totaal 680.000 Malinezen voedselhulp hebben gekregen via het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties. Dat meldde de organisatie die in augustus met de operatie begon.

Het voedseltekort is het grootst in het noorden van het West-Afrikaanse land: daar lijden bijna 520.000 mensen honger. In onder meer de steden Timboektoe, Gao en Kidal is de situatie "zorgelijk", aldus de organisatie op vrijdag. "Uit onderzoek in Gao blijkt dat het ondervoedingspercentage daar 13,5 procent is", zei een woordvoerder van de voedselorganisatie.

Een gemiddeld huishouden in Noord-Mali besteedt 85 tot 90 procent van het inkomen aan voedsel. Van de resterende 10 tot 15 procent worden voornamelijk schulden afbetaald, die worden gemaakt om in onderwijs, gezondheidszaken en andere basisbehoeften te voorzien. Op verschillende plekken in de zuidelijke regio's springt de VN bij voor nog eens 160.000 hongerige Malinezen.

Laatste reacties

 • koestal

  ze hebben bijna allemaal een mobieltje van Samsung

 • Bison

  Die zwartjes zijn nog niet zo stom , . Ze zijn er al 50 jaar op getraind om het voor niks te krijgen zo waarom d'r eigen naar maken, van werken word je alleen maar moe.
  Kinderen maken is een veel leuker tijdsverdrijf ;)

 • bankivahoen

  En hier mag een 20 jarige minimaal tot zijn 75e verjaardag doorploeteren , wil je hier aan ontkomen zou je koranlezer kunnen worden!

 • debatavier

  En zo is t maar net even !!! Een schip met durex heeft meer zin in die landen ! Ze planten Zich voort als konijnen

 • Romeijn

  Voedselschaarste is in veel ontwikkelingslanden een bekend fenomeen. Met name op het platteland raken de voedselvoorraden op in de maanden voordat de nieuwe oogst van het land komt. Deze periode staat bekend als het ‘hongerseizoen.’ Als deze periode langer duurt dan gewoonlijk ontstaan er directe problemen. Om te zorgen voor extra inkomsten, verkopen mensen dan bijvoorbeeld hun vee of halen ze hun kinderen van school om te werken. Wanneer het hongerseizoen verschillende jaren achter elkaar extra zwaar is, hebben mensen echter geen buffer meer om op terug te vallen. Klimaatverandering is daarom een grote bedreiging voor de voedselzekerheid in Afrika. Naar verwachting zal klimaatverandering leiden tot 20-30 procent kleinere oogsten en de kans op voedselcrises vergroten.
  In Mali compliceren geweld en conflict bovendien nog eens de voedselsituatie.

 • Flyinghollander

  Dus roemeijn in al je wijsheid heb je besloten je koffer te pakken om te helpen. Wat lief van je doei!!

 • Mozes

  Romeijn, lees eens goed wat er in het bovenstaand artikel staat. Men heeft 85 tot 90% van het inkomen nodig voor voedsel! Er is een verband tussen het percentage van de bevolking die nodig is om voedsel te produceren en het percentage van het gemiddelde inkomen wat nodig is om voedsel te betalen. Dat men 90% van het inkomen nodig heeft om voedsel te betalen betekent dat ongeveer 90% van de bevolking nodig is om voedsel te produceren. De boeren in Mali zijn dus zo kleinschalig dat ze nauwelijks meer produceren dan de behoefte van het eigen gezin. Als dezelfde voedselproductie gerealiseerd zou worden met de helft van het aantal mensen ( per boer verdubbelen) zouden ze nog maar 45% van hun inkomen nodig hebben voor voedsel. Hoe minder mensen nodig zijn voor voedselproductie hoe kleiner deel van het inkomen nodig is om voedsel te betalen. Efficiënte, grootschalige voedselproductie is dan ook het fundament onder de welvaartsmaatschappij.
  Het hypocriete van de linkse politiek is dat men enerzijds kleinschalige landbouw wil en anderzijds steeds meer welvaartsvoorzieningen wil. De mensen die hier achteraan lopen zijn blijkbaar zodanig economisch analfabeet dat ze de tegenstrijdigheid niet in de gaten hebben.

 • somporn

  De linksen zijn blind, doof en eigenwijs en zullen nooit toegeven, ook al weten ze diep van binnen dat ze fout zitten.

 • Romeijn

  De geleende tekst van reactie #5 wordt onderschreven door de Raad van Advies van de NCDO:
  •Voorzitter: drs. Pieter van Geel, van 21 februari 2007 tot 10 mei 2010 fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer. In 2002 en 2003 maakte hij gedurende korte tijd deel uit van de Tweede Kamer en van november 2006 tot juni 2010 was hij eveneens Tweede Kamerlid. De heer Van Geel was van juli 2002 tot februari 2007 staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. Daarvoor was hij gemeentesecretaris van Helmond en lid van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant
  •prof. dr. Annelies Zoomers, hoogleraar International Development Studies (IDS) aan de Universiteit van Utrecht
  •drs. Simone de Wit, algemeen directeur bij De Wit Bestuur en Management en associé bij Boer & Croon
  •drs. Anna Chojnacka, directeur en oprichter 1%CLUB
  •drs. Dick Benschop, president-directeur van Shell Nederland
  •drs. Jan Hoekema, burgemeester van Wassenaar
  •Herman Mulder, voormalig Senior Executive Vice President Group Risk Management van de ABN AMRO Bank, lid van de Worldconnectors
  •drs. Valerie Sluijter, voormalig diplomaat

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.