Home

Nieuws 652 x bekeken

Zweeds overheidsrapport bepleit beperking van vleesconsumptie

Jönköping - De Zweedse rijksdienst landbouw bepleit in een in opdracht van de regering opgesteld rapport beperking van de vleesconsumptie.

"In de westelijke wereld moeten we minder vlees eten om de emissie van klimaatgassen in de voedselproductie te reduceren", aldus het pleidooi van de rapporteurs. De consument moet volgens hen door gerichte overheidsmaatregelen keuzes kunnen maken voor de qua duurzaamheid beste vleesproducten. Etikettering en heffingen zijn daarvoor geëigende mogelijkheden, maar voorwaarde is wel dat die in internationaal verband worden doorgevoerd en niet op nationaal niveau. De rapporteurs stellen tevens vast dat de consumptie van vlees niet alleen maar negatief is voor het milieu. "Grazende dieren zijn noodzakelijk voor het behoud van natuurgebieden die waardevol zijn voor de biodiversiteit en het open landschap. De productie draagt ook bij aan de werkgelegenheid op het platteland."

Of registreer je om te kunnen reageren.