Home

Nieuws

Zonne-energie bij Bosch blijft zorgenkind

Stuttgart - De tak van het Duitse technologieconcern Bosch die zich bezighoudt met zonne-energie, blijkt allesbehalve een verrijking voor het bedrijf.

Over 2012 werd bij die afdeling een verlies van meer dan 1 miljard euro genoteerd. Dat blijkt uit de cijfers die woensdag werden gepresenteerd. Ook in 2011 en 2009 vond er een afwaardering plaats bij de afdeling, die in 2008 werd opgericht.
De verzwakking van de wereldeconomie en de onder druk staande zonne-industrie liggen volgens topman Volkmar Denner ten grondslag aan het grote verlies. Het bedrijf gaat zich dit jaar beraden op stappen om flink te besparen. Wat er precies met de zonnetak gaat gebeuren, is nog onduidelijk. "Op dit moment is het nog te vroeg om met zekerheid over de toekomst te praten'', aldus Denner.
Het operationele verlies was in 2012 ongeveer 450 miljoen euro. Daar kwam een ongeplande waardevermindering van 600 miljoen euro bovenop. Een jaar eerder werd er al 560 miljoen euro afgeschreven en in 2009 nog eens 425 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.