Home

Nieuws 744 x bekeken

Waterschap sluit dijkdoorgangen Delfzijl

Delfzijl - Om te voorkomen dat Delfzijl en omgeving onder water komen te staan, sluit waterschap Noorderzijlvest woensdagavond om 23.30 uur de dijkdoorgangen rond de haven in de Groningse stad. Door de harde westenwind en het hoge water wordt een waterstand verwacht van 3.20 meter boven NAP, meldde het waterschap woensdag. Sluiting is nodig, zodra het water hoger staat dan 3 meter boven NAP.

Het is niet bekend wanneer de dijkdoorgangen weer opengaan. Het gebeurt volgens een woordvoerster van Noorderzijlvest ongeveer twee tot drie keer per jaar dat de zogeheten coupures uit voorzorg dicht moeten.
De dijkpost in Delfzijl wordt in de nacht van woensdag op donderdag bemand. Op de overige vier posten op de dijk tussen Lauwersoog en Delfzijl hoeft vooralsnog niemand aanwezig te zijn, aldus een woordvoerster. Een team van acht medewerkers houdt bij de coupures een oogje in het zeil.

Of registreer je om te kunnen reageren.