Home

Nieuws

Waarde Duitse voedingsimport vorig jaar na record van 2011 iets lager

Bonn - De waarde van de Duitse import van landbouwproducten en voeding is vorig jaar niet gegroeid, in tegenstelling tot 2011 toen een plus was te zien van tegen de 13 procent. Dat stelt landbouwmarktbureau AMI vast aan de hand van de cijfers van de eerste 10 maanden.

In 2011 bereikte de bedoelde waarde een recordniveau op 71,3 miljard euro. In de periode januari-oktober van afgelopen jaar was dat krap 59 miljard euro. Dat is een paar procent minder dan in dezelfde periode van 2011. De grootste productgroep zijn oliehoudende zaden en afgeleide producten. Hiervan werd voor 7,2 miljard euro geïmporteerd (plus 5 procent ten opzichte van 2011). De voor Nederland belangrijke categorie groente en fruit laat ook een lichte groei zien, namelijk van 1 procent naar 3,75 miljard euro. Dalers zijn onder meer vlees en zuivel.

Duitsland is na de Verenigde Staten de grootste voedselimporteur ter wereld, nog voor Japan en China.

Of registreer je om te kunnen reageren.