Home

Nieuws 1962 x bekeken 8 reacties

'Voor een goede vergaderplek niet naar Parma'

Den Haag - "Een inspirerende omgeving" waar kan worden vergaderd "zonder dat men vanwege zijn drukke agenda wordt afgeleid", die kun je in Nederland ook beslist vinden. Zo reageert minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) vrijdag op vragen van de PvdA-Kamerfractie over de reis van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant naar Italië.

De trip wordt ondernomen om in Parma de koppen eens goed bij elkaar te steken over de toekomst van de Brabantse veehouderij.

Laatste reacties

 • politiek

  Ik denk een correct antwoord van minister Ronald Plasterk. Ik denk/hoop dat verantwoordelijken hier voldoende fantsoen uit kunnen putten om geen enkel euro ten laste te brengen van de Overheid (provincie, landelijk , enz. ) en ook geen enkel euro ten laste brengen van belangenorgansaties zoals een (Z)LTO.
  Wil men snoepreisjes maken dan behoort dat op eigen kosten te gebeuren voor degene die wensen mee te gaan.
  Juist omdat een VION, enz. ook fors gesteund wordt momenteel door belangenorganisaties als de ZLTO ga ik eran uit dat kosten ook daar niet creatief tussen gefrod worden.
  Er zijn momenteel teveel boerenbedrijven in financiele nood om op kosten van juist die bedrijven wat te gaan feesten in het buitenland.

 • agratax2

  Het feit at de dames en heren denken te kunnen gaan vergaderen op meer dan 1000 km van hun gezamenlijke kantoren plaatst hen in de rij der Regenten die ze zo verafschuwen en wel de regenten dictators uit de Gouden Eeuw de alleen heersers. Toen bestond geen democratie nu lullen deze bestuurders de hele dag over inspraak en medezeggenschap en wat doen ze ten tijde van grote problemen het land ontvluchten om beter te kunnen nadenken. Welke weldenkende burger gelooft deze smoes??

 • jan1966

  De politiek is failliet in Nederland, ze vertegenwoordigen de burger niet meer, ze vertegenwoordigen alleen zichzelf en hun eigen belang

 • joannes

  Wanneer ik zo´n incident als de reis naar Parma lees, denk ik altijd aan:http://nl.wikipedia.org/wiki/Animal_Farm van George Orwell, ook daarin veronderstellen de regenten dat zij het zijn die de normen en waarden onafhankelijk kunnen bepalen in het nut voor de samenleving. Zij vonden, die regenten, dat zij extra rechten hadden omdat zij de huisregels bedachten.

 • agratax2

  joannes. Geheel correct in mijn ogen is het nog erger gesteld met onze regenten ze hebben geen greintje sociaal gevoel meer en denken alleen 'Hoe krijg ik nog mee ruit de trog' en 'De burger begrijpt niets van de wereld dus graai ik mijn zakken vol'. Begrijp me goed de goede daar gelaten, maar het gross is net als de bankmannen het contact met de echte wereld kwijt.

 • jordi 1455

  @ jan 1966
  gelijk heb je, het eigen belang houden ze altijd in het oog.
  dat zij Bennie Jolink al in de jaren 80 in het liedje politiek.
  Het gekke is dat de overheid een hele hoop schade had kunnen voorkomen.
  Als ze al eerder de btw naar 20% verhogen in plaats van wachten en dan naar 21% verhogen. Nederland komt geld tekort maar er gaat wel miljarden naar Griekenland dat is wel vreemd en de vraag is of we het geld nog wel terug krijgen. En dan heb ik het nog niet over de aanleg van natuurparken gehad wat eigenlijk weggegooid geld is. Het beleid van de overheid stelt natuur voor economie. Een voorbeeld is dat de overheid de gezonde nertsenhouderij de nek omdraait. De afschaffing van de rode diesel zetten loonwerkers aan de grens in een ongunstige concurrentie positie dan het buitenland. maakt bijna niet uit wie je stemt je wordt toch opgelicht. De genen die wel aan de agrarische sector denken die worden zo kapot gemaakt dat ze opstappen of er uitgedonderd worden.

  Politiek
  wat mij soms opvalt is dat sommige regenten en sommige overheidsinstellingen denken dat zij boven de wet staan. Met minder regeltjes en wetten voor de landbouw zou voor de sector goed doen.
  regels zijn goed, maar te veel regels zijn verstikkend.

 • jordi 1455

  Politiek waarom leveren jullie niet een keer wat in.
  bijvoorbeeld geen auto van de zaak met chauffeur en ik vindt dat Wilders zijn beveiliging wel uit eigen zak kan betalen, want hij heeft het zelf naar gemaakt dat hij doods bedreigingen krijgt.

 • politiek

  Een verstandig besluit om het snoepreisje Parma af te zeggen als dat op kosten van derden moet gebeuren.
  Blijkbaar was het geen goed plan als het op eigen kosten moet gebeuren.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.