Home

Nieuws 2203 x bekeken

Vion reorganiseert hoofdkantoor en ICT

Eindhoven - Vion gaat zijn hoofdkantoor en ICT-service-afdeling reorganiseren. Dat heeft de onderneming woensdag bekend gemaakt.

Op het hoofdkantoor en bij de Nederlandse ICT-services werken ongeveer 140 mensen. De reorganisatie heeft voor ongeveer 50 medewerkers gevolgen. Ongeveer 25 mensen zullen de onderneming verlaten, waarvan 15 mogelijk via gedwongen ontslag. Ongeveer 25 andere medewerkers zullen binnen de onderneming worden overgeplaatst naar andere bedrijven. De ondernemingsraad is om advies gevraagd.

De reorganisatie is een gevolg van de al eerder in gang gezette reorganisaties waarbij de niet-kernactiviteiten en de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk zijn of worden verkocht. Vion gaat verder met twee divisies: Food dat actief is in Nederland en Duitsland en Ingredients dat wereldwijd actief is.

Volgens communicatiedirecteur Marc van der Lee van Vion is de nu bekend gemaakte stap een logische. "Het zou vreemd zijn als de omvang van het hoofdkantoor niet zou worden aangepast aan de nieuwe omvang van de onderneming." De afgelopen maanden verkocht Vion de bedrijven Banner en Oerlemans en zijn varkensvleesactiviteiten in het Verenigd Koninkrijk. Er lopen onderhandelingen met overnamekandidaten voor de overige vleesactiviteiten (rundvlees en kip) in het Verenigd Koninkrijk. De komende periode is de verwachting dat Vion voor de Food-divisie stappen bekend zal maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.