Home

Nieuws 4 reacties

Veerman hekelt afschaffing productschappen en ministerie

Dronten - 'Geen sterveling in de wereld begrijpt waarom de op een na grootste landbouwexporteur geen ministerie van landbouw meer heeft.' Dat zei oud-minister Cees Veerman van landbouw donderdagavond voor een zaal vol akkerbouwers in Dronten. Hij hekelde ook de afschaffing van de productschappen. 'Die is op het allerlaatste moment in het regeerakkoord gefietst.'

Veerman:  'We breken structuren af zonder de consequenties te kennen. Laat niet nog eens zoiets gebeuren. We krijgen hier nog heel veel last van. Die €25 miljoen voor onderzoek komt nooit meer terug. Wat weg is, komt nooit terug.' Volgens Veerman waren de productschappen wel aan een opknapbeurt toe, maar is afschaffing slecht voor de landbouw en voor Nederland.

Veerman schetste op uitnodiging van Countus de grote lijn van de ontwikkelingen in de landbouw wereldwijd, en welke invloed die hebben op het Nederlandse boerenbedrijf. Zorgwekkend is volgens hem de trend dat wereldwijd de groei van de landbouwproductie per hectare afneemt, terwijl de behoefte aan voedsel en voer steeds sneller groeit. De oorzaak hiervan is volgens Veerman een afname van de investeringen in landbouwkundig onderzoek. De afschaffing van de productschappen past in die volgens de oud-minister zorgwekkende trend.

Overigens toonde Veerman zich erg optimistisch: ‘Het heeft er voor de landbouw zelden beter voor gestaan dan nu.'

Laatste reacties

 • Tiny1946

  Veerman kan kletsen wat hij wilt de verouderde groep die de product schappen vertegenwoordigen betekend niets dan een dik salaris verteren verder steld het niets voor.

 • minasblunders1

  Nee en die 25 miljoen onderzoeksgeld is ook weggegooid geld, gezien het feit dat het richting Wageningen gaat. We weten inmiddels waar dat toe leidt.

 • jan1966

  Productschappen zijn leuke baantjesmachines voor gesjeesde bestuurders en ander graaivolk.

 • politiek

  Zonder meer twijfel ik aan de integriteit van de heer Veerman . Spoedig hoop ik hier op terug te kunnen komen. Het is namelijk ook een onderdeel/factor in de lopende Wob procedures. Mogelijk dat , dat de factor is dat alles zo lang duurt om openheid en transparantie te krijgen inzake voedselveiligheid. !
  Wordt vervolgt dus !

Of registreer je om te kunnen reageren.