Home

Nieuws

Vee in Amerika op rantsoen

Door de slechte oogst van 2012 als gevolg van droogte zijn boeren gedwongen in te grijpen.
In de Amerikaanse staat Nebraska ondervinden boeren nog steeds gevolgen van de enorm droge zomer van afgelopen jaar. De omstandigheden zijn intussen dusdanig slecht, dat het vee op rantsoen is gezet.

Door de droogte is er in totaal zo'n 50 tot 65 procent minder hooi beschikbaar van de normaal beschikbare hoeveelheid die nodig is om het vee te voeren. Ook maïsstengels zijn nauwelijks meer te vinden terwijl de het aankopen van extra voer flink in de papieren kan gaan lopen.

Omdat in de wintermaanden veehouders extra voer nodig voor hun dieren legt de aankoop van extra voer een zware druk op de financiën van de Amerikaanse boeren.Om niet in financiële problemen te komen hebben verschillende boeren er voor gekozen  koeien en kalveren op rantsoen gezet in de hoop zo de veestapel toch gezond door de winter te krijgen. Desondanks is de situatie in Nebraska, dat een van de grootste vleesproducerende staten van de VS is, zorgelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.