Home

Nieuws 6 reacties

Utrecht stelt jachtverbod in

Utrecht - In de provincie Utrecht geldt sinds vrijdag een jachtverbod. Gedeputeerde Staten hebben daartoe besloten wegens de extreme weersomstandigheden met veel sneeuw en vorst.

Het verbod geldt zowel voor de plezierjacht als voor de jacht in het kader van schadebestrijding door wild. "De dieren zijn kwetsbaar door de aanhoudende kou. Onnodig dierenleed moet worden voorkomen", aldus een woordvoerder van de provincie.

De jacht op fazant, wilde eend, houtduif en konijn is nog open tot 31 januari. Als het voor die tijd zachter weer wordt, mag er nog weer een paar dagen worden gejaagd.

Laatste reacties

 • Bloemestein

  plezierjacht is een onderdeel van watersport, heeft niks met jagen te maken.

 • Bison

  Die vent in de foto is geen jager,..hij heeft dat geweer achterstevoren vast.

 • Oosting-Sietsma

  En morgen gaat het dooien....

 • Leo van Malsen

  De anti's hebben weer een puntje gescoord voor het grote publiek en zo werkt hun gratis reclamebulletin. Alleen in het kader van schadebestrijding wordt er nu nog door jagers 'gejaagd' want eenden bij een wak schieten, om maar iets te noemen, doen ze uit de eigen weidelijkheidsoverwegingen al niet. Los van het feit dat dit al is geregeld in de Flora en Faunawet en er dus geen ambtenaar aan te pas hoeft te komen.... Dat je als boer geen vergoeding krijgt als je jager niet minimaal 2x per week schade bestrijdt, daar hoor je de ganzenknuffelaars niet over. Maar zo zou de sector het dus ook moeten aanpakken. Zelf iets goeds bedenken en dat vrijwillig invoeren en dan ermee naar de TV en zo.

 • Oosting-Sietsma

  Het is toch droevig dat zelfs de redactie van boerderij.nl al de terminologie van Wakker Diertjes begint over te nemen.

 • J@gertje

  @Oosting-Sietsma
  Bovenstaand artikel is m.i. overgenomen van het ANP maar ik heb mij er ook aan gestoord.
  Plezierjacht bestaat niet, net zo min als jacht in het kader van schadebestijding door wild.
  Jammer dat de redactie van boerderij.nl dit artikel klakkeloos heeft overgenomen.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.