Home

Nieuws 1 reactie

Tweede Kamer wil dat alle Natura 2000-gebieden voor de zomer zijn aangewezen

Den Haag - De Tweede Kamer wil dat alle Natura 2000-gebieden voor de zomer definitief worden aangewezen. Een Kamermeerderheid van Christenunie, 50Plus, D66, Groenlinks, PvdA, PvdD en SP stemde voor de motie van D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven.

De motie was mede ingediend door Groenlinks, Christenunie, PvdA, SP en PvdD. Staatssecretaris Sharon Dijksma van natuur staat achter de motie. CDA stemde tegen de motie. De partij wil het liefst ook snel duidelijkheid, maar het moet wel zorgvuldig gebeuren.

De motie van Carla Dik-Faber (Christenunie) waarin ze vraagt om meer ruimte te bieden aan agrariërs om een bijdrage te leveren aan de realisatie van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) en hier adequate vergoedingen voor te verstrekken via de tweede pijler van het GLB haalde het niet.

De motie van CDA-Kamerlid Jaco Geurts, waarin hij vraagt om de vogel- en habitatrichtlijn en de nitraatrichtlijn op de lijst te zetten met regelingen die beter nationaal dan Europees geregeld kunnen worden, kreeg geen Kamermeerderheid.

Eén reactie

  • jordi 1455

    en hier is wel weer geld voor en voor onderwijs en zorg niet, dit is te gek voor woorden.

Of registreer je om te kunnen reageren.