Home

Nieuws 6 reacties

SGP: kabinet moet Deutsche Bank-boeren helpen

Den Haag – De SGP wil dat het kabinet boeren waarvan de lening bij de Deutsche Bank opgezegd dreigt te worden, te hulp schiet.

Tweede Kamerlid Elbert Dijkgraaf heeft hierover vragen gesteld aan de ministers Jeroen Dijsselbloem (Financiën) en Henk Kamp (Economische Zaken).
Volgens berichten in weekblad Nieuwe Oogst blijkt dat de Deutsche Bank dreigt de financiering van bedrijven met een omzet van minder dan een miljoen euro per jaar stop te zetten. Dijkgraaf stelt dat ondernemingen die hier de dupe van worden niets anders rest dan hun gehele financiële pakket elders onder te brengen, met mogelijk hoge boetes tot gevolg.
Volgens de SGP’er kunnen veel boeren en MKB-bedrijven hierdoor in de problemen komen. Het kabinet zou daarom, eventueel via De Nederlandsche Bank of de Autoriteit Financiële Markten, met een oplossing moeten komen.

Laatste reacties

 • agratax2

  Waarom zouden de belasting betalers moeten bijspringen indien eenvoudig overstappen niet gaat? Is het geen bedrijfsrisico als je bank je de dienst opzegt, als dat contractueel al mogelijk is. En dan lees ik ook nog dat de boer die er uit wordt gegooid boete moet betalen als hij naar een andere bank gaat. Hoe dol wordt het in ons democratische westen dat de mond vol heeft van vrijhandel(en) en die elke kans aangrijpt om dictatuur in welke vorm dan ook te veroordelen.

 • info162

  agratax1 er is na zestig jaar nog niet zoveel veranderd.

 • henk doff

  er hoeft geen belasting geld gebruikt worden .de regering moet gewoon alle klanten die dat willen tegen de zelfde voorwaarden terug laten keren naar AbnAmro we hebben hier niet voor gekozen en het gaat niet alleen om bedrijven met minder dan een miljoen omzet ook als meer omzet doen ze erg moeilijk en dwingen ze om extra af te lossen

 • Jaap 109

  Met dank aan de politiek en de banken. Laat gewoon de banken omvallen dan is het snel afgelopen met de crisis. Dank je wel Wouter Bos voor alle ellende die je samen met je collega's hebt gegenereerd!

 • Gerard Groot Koerkamp

  Wanneer een directeur van de Deutsche Bank niet goed functioneert moet hij weg met een bonus.Als wij weg moeten terwijl wij als handelswaar door de Deutsche Bank van de ABN AMRO gekocht zijn en nu niet meer interessant zijn zal de Deutsche Bank ons moeten uitkopen.Wij hadden gekozen voor de ABN AMRO en werden verplicht klant van de Deutsche Bank.

 • awhurenkamp1

  bedankt nelie.... jij met je nma .anders wordt abn te groot. hoeveel m.k.b .bedrijven heb je hiermee nog meer zorgen bezorgt.los je het nu ook op?

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.