Home

Nieuws 5872 x bekeken 21 reacties

Rijden onder invloed moet zelfmoord tegengaan

Dublin - In de Ierse zuidwestelijke provincie Kerry is het tegenwoordig toegestaan om na twee of drie pullen bier de auto te pakken. Een nieuwe regel, die alcoholbeleid versoepelt, zou zelfs zelfmoord tegen kunnen gaan, meldde de Britse krant The Guardian dinsdag.

Bewoners van het platteland leven vaak afgelegen en moeten de auto nemen om bij de kroeg te komen. Een strengere alcoholwet die in 2011 is ingevoerd, zorgt er echter voor dat de Ieren geen pint (halve liter bier) meer mogen drinken als ze nog moeten rijden. De provincie wil voorkomen dat mensen thuis veel gaan drinken, met het gevolg dat ze in een depressie raken of zelfs zelfmoord plegen.

Maandag ging Kerry akkoord met het voorstel van wethouder en kroegbaas Healy-Rae. Hij claimde dat mensen op het platteland 'op kleine weggetjes rijden en nog nooit iemand hebben doodgereden'.

Net als in Nederland mogen beginnende bestuurders in Ierland hooguit een glaasje drinken, ervaren bestuurders twee à drie.

Laatste reacties

 • Bison

  Way to go Ierland,zuip er maar weer op los.(duimpie)
  Nu ook nog even een wetje invoeren dat je onder invloed zowel links als rechts en door een rood stoplicht mag rijden.

 • ed12345

  Bison waar jij zit zijn er ook maar weinig die de pick-up laten staan na een goeie wisky of s'zomers een paar o'keefs

 • ed12345

  Bison waar jij zit zijn er ook maar weinig die de pick-up laten staan na een goeie wisky of s'zomers een paar o'keefs

 • tessemakergj

  heel goed , ook in Nederland invoeren , !!

 • debatavier

  Deze regel direct in Nederland invoeren !!

 • ikkethuis

  ze kunnen toch zeker beter zichzelf thuis kapot drinken als dat ze met drank op onschuldige mensen omrijden. Ik begrijp bovenstaande reacties niet, levens gevaarlijk.

 • Domor

  Want in Nederland zijn we net zo dunbevolkt als daar (28 inwoners per km2, wij komen uit op zo'n 550 inwoners per km2, als je ons water niet meerekent). Liever niet, pak de fiets maar.

 • frans64

  @debatavier ze kunnen dus volgens jou de controle op alcohol beter afschaffen, dan kan iedereen zo veel zuipen als hij wil.

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • deer123

  Hier in Nederland mag je best drinken en rijden hoor ... Paard rijden wel te verstaan...

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • tessemakergj

  @ bison, 2 keer levenslang kwijt , volgens mij ben je zelf niet helemaal helder

 • Margot E.

  @mtsvanseijen: Volgens mij klopt het niet wat je zegt.
  Tenminste niet als je je met drank op te paard op de openbare weg begeeft.
  Dan ben je weer gewoon een weggebruiker of verkeersdeelnemer, en mag je niet onder invloed zijn.
  Paardrijden in de manege of op een afgesloten veld mag dan wel. Denk ik.Lijkt me.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • boterboertje

  Wij mogen in Nederland toch ook gewoon een halve liter bier drinken als we nog moeten rijden? Dan zitten we nog ruim onder het toegestane alcoholpromilage. Dus waarom zouden die Ieren dat niet mogen? Dat heeft niks met bezopen te maken...

 • Mozes

  Als je hebt gedronken en je moet de weg nog op, ga dan met een elektrische fiets. Met weinig inspanning schiet het goed op en je bent geen gevaar voor anderen. Dát is waar het om gaat: geen gevaar voor anderen zijn.

 • koestal

  met drank op tegen een boom op knallen is ook zelfmoord

 • info104

  Gewoon geen alkohol tot je nemen en wat anders drinken en je hebt ook geen last van kopgekte waarbij velen rare gedragsvormen gaan aannemen vanwaaruit weer rusies ontstaan. En het risico dat je kind word overreden door een alkohollist is dan ook niet aanwezig. Die kroegbaas denkt alleen maar aan zijn eigen bisnis.

 • Vibank

  van rood vlees eten word je agresief
  van thuis zitten en drinken zelfmoord neigingen
  wat wordt het volgende onderzoek

 • hwv

  Keep it simple!: Denk even na. Ook met 1 glas op kan je net dat kleine beetje minder scherp zijn waardoor je net die fietser of andere weggebruiker een fractie te laat ziet. Als je een flinke vent wilt zijn zorg dan dat je vervoer regelt als je wilt drinken. Waar ik woon is de regel simpel: Als je wilt rijden drink je geen alcohol. Als je wilt drinken laat je je rijden. (0% systeem, werkt prima en geeft geen misverstanden.)

 • emaalderink

  Geweldig. K ga gelijk emigreren!

 • RijkersFarm

  Beste mensen, hier in Nederland mag je wettelijk als je gedronken hebt niet te voet, niet met de fiets en niet met de auto of wat dan ook op de openbare weg als bestuurder! Je mag dus wel met de taxi, achter op de fiets bij iemand die niet gedronken heeft of met iemand mee rijden die niet gedronken heeft! En waar word alleen naar gekeken? De automobilist...! Raar hé, in Nederland word de wet maar gedeeltelijk nageleefd en gecontroleerd! Ook een fietser die gedronken heeft kan dodelijke ongevallen veroorzaken! Doordat hij niet recht kan fietsen, zonder verlichting fietst etc. kunnen mensen met een auto die niet gedronken hebben uitwijken en dodelijk verongelukken tegen die eiken kasten (bomen) die hier overal bijna op de weg staan. Het verschil in gevaar vind ik niet groot van mensen die alcohol hebben gedronken met de fiets of met de auto, dus ik vind dat ze gelijk behandeld moeten worden in de uitvoering van de wet en dus allebei boven een bepaald alcoholpromilage allebei niet op de weg mogen komen als bestuiurder. (voorkom je ook veel vandalisme in de nachten door mensen die te veel gedronken hebben!)

Laad alle reacties (17)

Of registreer je om te kunnen reageren.