Home

Nieuws laatste update:1 aug 2014

Recordproductie Yara Sluiskil

Sluiskil – Kunstmestfabriek Yara uit het Zeeuws-Vlaamse Sluiskil heeft in 2012 met 4,3 miljoen ton project een record aan kunstmest en industriële producten geproduceerd.

Gemiddeld produceerde Yara in Sluiskil 3,5 miljoen ton product per jaar.

Het overgrote deel van de producten (2,42 miljoen ton) werd per zeeschip verladen, gevolgd door binnenvaartschepen die in totaal 1,03 miljoen ton afvoerden. De belangrijkste afzetmarkt voor het bedrijf is is Europa, gevolgd door Noord- en Zuid-Amerika. Het afzetvolume naar Azië en Afrika groeit.

Yara is met een omzet van 10,3 miljard euro en 7.600 werknemers wereldwijd marktleider op de kunstmestmarkt. De vestiging in Sluiskil vormt met 15 procent productieaandeel een belangrijk onderdeel van het concern. In deze vestiging werken 580 mensen.

Of registreer je om te kunnen reageren.