Home

Nieuws 2641 x bekeken 32 reacties

PvdD wil handel in antibiotica beter in kaart

Den Haag – De Partij voor de Dieren vraagt de staatssecretaris van landbouw Sharon Dijksma de handel in antibiotica goed in kaart te brengen. Daarnaast moet illegale antibiotica worden opgespoord en moet illegale handel en gebruik van antibiotica zwaarder bestraft. Dat vindt de PvdD. De partij heeft Kamervragen gesteld.

Aanleiding is de rechtszaak over de illegale handel in antibiotica in de pluimveesector, waarbij 3,5 ton illegale antibiotica in beslag is genomen. Marianne Thieme (PvdD) vraagt de staatssecretaris ook hoe het kan dat op zo’n grote schaal illegaal anitibiotica werd gebruikt kan worden, zonder dat dit eerder is opgemerkt.

Laatste reacties

 • a.kikkert

  Als de boeren nu eens keltisch zeezout www.keltischzeezout.com in het drinkwater doen. Dan krijgen de dieren 84 mineralen binnen en krijgen ze een natuurlijke weerstand. Dus bijna geen antibiotica meer nodig! Dit geldt natuurlijk voor alle dieren, maar ook voor mensen.... Zelfs de hond wordt gezonder. Kijk maar eens bij www.uitzendinggemist.nl bij zout (10xbeter).

 • Oosting-Sietsma

  Typisch PvdD, meteen op de excessen duiken. De toezichthouders hebben hun werk toch goed gedaan? Er is geen sprake van een chronisch probleem dus... Waarom moet er dan nu een hoop belastinggeld naar een voorlopig overbodig onderzoek. De zoveelste publiciteitsstunt van de VegaTaliban?

 • jordi 1455

  Oosting-Sietsma

  Ik denk dat we eens een aanklacht moeten indienen tegen WD en de PVDD jegens haatzaaien tegen boeren en oplichting. als dit vastloopt een massaal protest.
  als dit niks wordt een overval op het kantoor van de pvdd om ons standpunt duidelijk te maken.

 • Demeter Griend

  Ik vind die Marianne nog steeds een mooie meid. Ze is niet voor niks getrouwd met een collega van ons. Soort zoekt soort...

 • jordi 1455

  Demeter Griend

  Ik vindt haar een dom verwent kreng die echt een klap voor de hasses verdient.
  een als haar huis in de fik staat redt zij eerder haar hond dan haar man.

 • Oosting-Sietsma

  Leuk Jordi, have a ball. Ik wordt er domweg doodziek van dat elk incident meteen wordt aangegrepen om stampij te maken.

  Demeter, biologische akkerbouw en dierenvriendin, hoezo soort zoekt soort. De ene is verklaard tegenstander van subsidies, de ander ontvangt ze.

  Vriend Kikkert, het antwoord is simpel, omdat er geen wetenschappelijke onderbouwing voor is. Bovendien zijn er andere bekende manieren zoals o.a. fyto therapie om eenzelfde effect te bereiken. En anders kun je nog terugvallen op statische wetenschap als collodiaal zilver om een antibiotische werking te krijgen. In ieder geval ex-vivo.

 • Janssen4

  ik snap marianne thieme niet helemaal, deze vrouw heeft geloof ik niet in de gaten dat dieren geen belasting betalen? en dat mensen met een uitkering het grootste deel van haar stemmers ook niet heel erg bijdraagd aan haar loon. maar goed toch maar lekker veel kamervragen stellen over een cavia en konijn en eventueel over een gans die een eitje heeft gelegt. tevens vindt ik het knap dat boeren die vele jaren ervaring hebben met hun dieren, geen verstand van hun dieren hebben. totaal niet weten hoe ze er mee om moeten gaan en wat goed is voor deze dieren. nee mevrouw en haar vriendjes en vriendinnetjes die op de 22 etage zijn geboren. zo even uit vogelen op hun stoeltje in den haag. terwijl deze nooit op een voorbeeld boerderij zijn geweest zoals bijvoorbeeld; http://www.boerderij.nl/Varkenshouderij/Foto-Video/2013/1/Strakke-planning-en-protocollen-1140993W/ dit bedrijf. nee deze mensen dringen wel even ergenst binnen zonder dat de boer te vragen. terwijl het volgens mijn levende dieren zijn volgens mijn hebben mensen ook wellis koorts of iets dergelijks. nee het is vooral goed wat ze doen lekker veel kamer vragen stellen mooi veel geld naar natuur. er even niet aangedacht dat er ook ziekenhuizen en verzorgingshuizen zijn waar de zorg niet optimaal gegeven kan worden omdat de regering moet bezuiningen. want er moet maar meer geld naar de natuur.

 • jordi 1455

  Janssen4

  Er is hondenbelasting maar die moet het baasje betalen.
  Ik vindt dat de pvdd moet worden opgedoekt, want zij zorgen alleen voor economische schade. Als je aan mij vraagt gaat er geen cent meer naar de de Nederlandse neptuur je kan het beter investeren in de landbouw, zorg of onderwijs.

 • Demeter Griend

  Opstijg-Sietsema
  Maakt dat nou uit dat Marianne een tegenstander van subsidies is. Als je 1 keer aan het stoeien bent kan het je allemaal geen reet meer schelen.

 • Oosting-Sietsma

  Ha, ha, ha, dat je gelijk hebt. Maar ik zou toch bedanken voor de eer. Deze versie van heilige Maria der dieren is me een brug, of bed, te ver als je het niet erg vind.

  Elk incident wordt aangegrepen om om maar de verdenking van een nieuwe hormonen maffia aan te tonen. En dankzij dat huwelijk met haar Steinerboertje wil ze bio-dynamiek als het enigste alternatief verkopen voor de reguliere landbouw en veeteelt. Maar het echte antwoord is volgens haar om geen vlees meer te eten, geen eieren en geen melk.

  Prima als je er zo over denkt maar richt dan een partij op die daar duidelijk in is en geen partij voor de lieve diertjes. Er is en blijft altijd een grotere groep die zich niet kan en/of wil vinden in die levensstijl. Ga die groep maar lastig vallen en zeg dat ze op moeten houden met gebruik van dierlijke (bij)producten.

  Want die lieve diertjes van haar zullen nodig blijven en wij zullen met zijn allen moeten zien hoe we dat zo diervriendelijk maar ook zo efficiënt mogelijk moeten doen. Die Vegataliban gebruikt geen dierproduct dus bemoei je er dan ook niet mee. Wij hebben toch al lang niets meer te zeggen over hoe we het zouden willen, de consument betaald en bepaald en wij voeren enkel uit. M.a.w. blaf tegen een ander boom.

 • Larkens

  'VegaTaliban', 'dom verwent kreng die een klap voor de hasses verdient', 'aanval op het kantoor van de pvdd'.....en dan de Partij voor de Dieren betichten van haatzaaien omdat ze kamervragen stelt n.a.v. illegale handel in antibiotica. Kennen jullie deze nog?:
  http://evmi.nl/marketing-sales/cda-stelt-kamervragen-over-vegabal/
  Wie is er dan belastinggeld aan het verkwisten?
  Oosting-Sietsma gaat er vanuit dat er geen structureel (chronisch) probleem is maar kan dat helemaal niet aantonen. Gezien de ernst van mogelijke resistentie tegen antibiotica lijkt mij een 'better safe than sorry' een betere strategie dan het wegwuiven als een incident.

 • agratax2

  Het feit dat Thieme vraagt hoe het kan dat er op deze schaal >illegaal< antibiotica gebuikt is. Lijkt me en domme opmerking; 'Illegaal is niet openbaar, dus ongecontroleerd'. Wie weet is dit het topje van de ijsberg?? Ik hoor haar nooit verbaasd vragen 'Hoe komt het toch dat er zoveel levens gevaarlijke DRUGS worden gebruikt in Nederland'. Voor haar is het kennelijk een normale zaak dat de jeugd pilletjes en rokertjes gebruikt die de dood tot gevolg kunnen hebben en dat allemaal illegaal.

 • Marco22

  Precies dat is haar ultieme doel. Biologische dieren worden ook geslacht. En dat slachten schijnt helemaal niet zo goed te zijn voor het dierenwelzijn, toch?
  En daarna zijn de huisdiertjes aan de beurt want die kunnen geeneens hun natuurlijke ding doen en dat moet van Marianne. Maar dat gaat ze natuurlijk niet zeggen want dan stemt er geen hond meer op haar. Dan kun je maar beter vanuit het beton en asfalt naar die boeren wijzen hoe verschikkelijk zij met hun dieren om gaan.

 • Oosting-Sietsma

  @Larkens Nee slimmerik en omgekeerd ook niet. Er is geen enkele aanleiding behalve dit incident om een basis te hebben voor de aanname van de stelling dat dit soort zaken een regel zou zijn. Als je op basis van elk incident onderzoeken wilt opstarten, tja, dan MOET je wel bezuinigen. Al was het maar al die onderzoeken te betalen.

  De ernst van de resistentie tegen antibiotica wordt door niemand onderkend, door mij al helemaal niet want ik heb er 30 jaar gelden al campagne tegen gevoerd. Maar ook hier weer is er een hype ontstaan dat dit geheel en alleen aan het profylaxe gebruik in diervoeders zou komen. Juist het profylaxe gebruik van de humane geneeskunde is een grote boosdoener geweest in dit verhaal. Plus het feit dat er in de vorige eeuw veel te snel door huisartsen bij elke verlegenheidsdiagnose naar antibiotica werd gegrepen. En nog steeds schrijven artsen antibiotica voor bij virale infecties om mogelijke bijkomende infecties te bestrijden. En dat terwijl daar toch genoeg richtlijnen voor zijn dit met de grootste terughoudendheid te doen.

 • joannes

  Larkens, dat krijg al je boeren opjaagt om dat laatste beetje zelfsrepect eruit te knijpen. Zodra ze als schurken, misdadigers worden bestempeld ga je op open zenuwen staan. Doen alsof je netjes volgens de wet een zaak aan de orde stelt door voordat er een uitspraak is dit ¨illigaal¨ te noemen is natuurllijk provoceren en heeft meer te maken met publieke aandacht vragen om potentiële kiezers te winnen dan een werkelijke bezorgdheid.

 • Demeter Griend

  Zou me niet te druk maken. Dienst Regelingen stort het geld en wij gaan weer lekker op vakantie.

 • Oosting-Sietsma

  Het probleem met Thieme & Co is dat ze net als de PVV en de SP een veel te extreme insteek kiezen met de boer als boeman. Ik ben als geen ander ervoor om dierwelzijn toe te passen in onze dagelijkse zorg met de dieren. Vermits passend en niet strijdig met de bedrijfsvoering. Maar over wat wel of niet dierwelzijn is, verschillen de meningen.

  Als ik die biggenknuffelaars hun kat of hond op een vegetarisch dieet zetten dan vind ik dat ook een vorm van diermishandeling want het gaat in tegen de intrinsieke waarde van het dier. Als je zelf die keuze moet maken, ook maar om dat ook aan dier op te dringen is mij een brug te ver. Diezelfde kater heeft volgens heersende dierwelzijnseisen een jachtgebied nodig van enkele hectare. Zij sluiten het op in een betonnen doos. En het konijn, de Ferrari onder de knaagdieren in een kooi waar het zijn k*nt niet kan keren. Maar wel lopen zeiken over de dichtbevolkte hokken in een varkensstal of kippenkot.

  Kortom, dierwelzijn zoals zij het zien en dat vervolgens als ware Jehova's aan ieder ander op willen dringen.

 • joannes

  Demeter Griend, je moraal is tekenend voor de groep die je presenteert! In het verleden gebruikte we hiervoor het woord : klaploper!

 • Demeter Griend

  Nee man, gecombineerde opgave invullen heet dat of mest plaatsen. Zo verdient er toch nog 1 aan. Ik ga op bed en morgen weer lekker uitslapen.

 • Oosting-Sietsma

  DAT Joannes is nu eens een echte gotspe (lol)

 • Demeter Griend

  Klaploper is iemand die op andermans kosten leeft.
  Gotspe is joods woord voor iemand die de grens over is gegaan zonder daarvoor schaamte te voelen.
  Ik denk beter en meer in de richting is divanmelker: een boer die een andere boer laat melken en daar geld voor krijgt.
  Met andere woorden wie melkt nou wie ?
  Wie was er eerder de kip of het ei ?

 • Leo van Malsen

  Laat ze bij de PvdD eens doe waarvoor ze zeggen te bestaan. Dierensterfte na een lang hongerproces in de Oostvardersplassen en de Amasterdamse Waterlijding Duinen. Maar daarover hoor je ze niet!

 • joopi

  Als het echt een antibiotica is, wat ik in een andere discussie las dat het niet was, maar een ander produkt, dan moet het gewoon aangepakt worden. Je praat wel over voedselveiligheid.

  En ach aan mevrouw Thieme ga ik me niet meer lopen ergeren, er vind een incident plaats en het is haar goed recht dit uit te vergroten.

  Echter wel 1 ding, gisteren was minister timmermans in nieuwsuur, en die had de volgende uitspraak : als je altijd met je hand op de tafel slaat bereik je niks anders dan alleen maar een zere hand, het zal uiteindelijk ook wel tot mevrouw thieme doordringen dat met elkaar de schouders er onder zetten meer zoden aan de dijk zet dan steeds dat geschreeuw

 • annevandermeer1

  er word gesuggereerd dat er met antibiotica word gestrooid nou vergeet het maar en rondje kost zo 1000 euro per stal

 • Tiny1946

  Ik vraag mij af waarom de partij van de dieren niet gaat organiseren om zelf op eigen verantwoordig dieren gaat houden???????????Ze weten het zo goed.

 • Flyinghollander

  Politiek heeft nog niks gezegd wat zijn supergeheime dossiers en zijn zwijgplicht, is eindelijk opgenomen?

 • awknop

  Honderden veehouders en vele dierenartsen zijn al enkele jaren bezig om het gebruik van antibiotica te verlagen. Zowel de rechtzaak tegen de illegale handel als de vragen van Thieme om extra aandacht voor illegaal gebruik zijn een ondersteuning van de veehouders en dierenartsen die het wel goed willen doen.

 • zanden

  De Partij voor de Dieren lijkt in te springen op een incident, maar dat is niet waar. Op 8 maart 2010 bood Mevrouw Verburg in een aanbiedingsbrief het rapport aan van buro Berenschot inzake het antibioticagebruik en het terugdringen daarvan. Zowel in het rapport van Berenschot ( pag 38 en pag 50 ) als in de aanbiedingsbrief staat illegale handel vermeld. Zelfs heel concreet staat illegale invoer van antibiotica uit zowel Denemarken als Duitsland genoemd.

 • Mozes

  Zanden u draait het om. Het gaat niet om ilegale invoer UIT Denemarken maar ilegale invoer IN Denemarken.
  Dit heeft te maken met de manier waarop ze in Denemarken het antibioticagebruik proberen terug te dringen.
  Het is dus mogelijk dat in die jaren een deel van de antibiotica die in Nederland geregistreerd stond in werkelijkheid in Denemarken gebruikt is.
  Dit betekent dat het antibioticagebruik in Nederland lang niet zo hoog was als men dacht.

 • Oosting-Sietsma

  Het maakt niet uit in welke branche je zit, overal heb je uitwassen, incidenten en misbruik. De rechtelijke macht en de toezichthouders hebben dat in de meeste gevallen wel onder controle. En de overheid bemoeit zich pas ergens mee als het echt chronisch mis gaat. Sterker nog, de politiek loopt in het algemeen ver achter de ontwikkelingen aan. Zoals bij de banken.

  Maar zodra het om de agrarische sector, dan zit men er bovenop. Een dooie kip en er wordt al meteen van ruimen gesproken bij wijze van spreken. Zo ook hier weer. En dan worden de bewijzen weer bij de stelling gezocht. Dan komen oude rapporten boven water en moeten er nieuwe worden geschreven. Want die boeren zijn toch wel zo slecht!

  Dat de humane artsen nog steeds bij elk wondje meteen antibiotica voorschrijven, wordt nog steeds genegeerd. Want Nederland is als de dood voor de bacterie. Maar zodra er resistente stammen komen, dan heeft de boer het weer gedaan!

  Het is baggerweer hier, 30 graden onder nul, waterleidingen bevroren, machines die niet willen starten, 20 cm sneeuw. Allemaal de schuld van die rotboeren, toch?

 • jordi 1455

  @ hetzelfde met milieu vervuiling wordt de boer er op aangesproken en niet de industrie in het westen van het land. Als er uit het onderzoek over de amoniak rond is en blijkt dat de gegevens van 20 jaar geleden veel hoger waren dan het werkelijk was dan zou ik wel willen weten hoe de boeren reageren. Ik zelf denk wel sowieso opgelicht. Als het mestbeleid van 20 jaar geleden niet afgeschaft wordt dan kun je op protesten rekenen. Ik heb een passend protest bedacht het binnenhof bemesten met de ketsplaat.

 • miniplaat

  @jordi 1455
  Dat lijkt mij nou ook een goed protest. Maar even serieus nu, tenzij we toestanden krijgen zoals in frankrijk(boeren die winkelschappen kapot slaan als protest), zal er hier in nederland niks veranderen aan de situatie. De boer is en blijft het mikpunt van de partijen die populair willen doen, zoals de pvdd. Iets wat voor de consument onbekend is waardoor ze alles willen geloven wat hun voorgeschoteld word. De illegale handel in antibiotica wordt 100x uitvergroot, zodat ze weer een zogenaamde reden hebben waarom boeren slecht zijn en uitgeroeid zouden moeten worden(althans, in nederland). Dat het in andere landen veel en veel slechter is deert deze partij niet, zolang ze maar niet in 'hun' nederland boeren. Ze zouden is echt met feiten moeten komen en niet zomaar dingen schreeuwen om veel publieke reactie te krijgen.

Laad alle reacties (28)

Of registreer je om te kunnen reageren.