Home

Nieuws 7 reacties

Productie biodiesel uit koolzaad verbetert Duitse proteïnevoerbalans flink

Berlijn - De productie van biodiesel heeft de productie van proteïnevoeder in Duitsland op een hoger plan gebracht en daarmee ook gezorgd voor meer productie van voedingsproducten. Die stelling poneert de federatie van de oliegewassenverwerkende industrie in Duitsland, de OIVD, aan de hand van door haar geïnventariseerde cijfers die de ontwikkeling weergeven vanaf het jaar 2000.

Sindsdien is volgens de federatie de koolzaadteelt door de inzet op biodiesel fors uitgebreid waardoor de hoeveelheid voor veevoer beschikbaar koolzaadschroot toenam van 0,46 miljoen ton naar 3,2 miljoen ton in 2012 en de import van soja navenant kon worden verminderd. "Biodiesel concurreert niet, zoals zo vaak wordt beweerd, met de wereldwijde voedselproductie, maar heeft door aanvullende hoeveelheden proteïnevoedermiddelen voor een grotere productie van zuivel, eieren en vlees gezorgd", aldus de OIVD in de coulissen van de Grüne Woche.

Laatste reacties

 • denker123

  Als er op alle landbouwgrond in de E.U.maar 2ton drogestof van een ha komt zoals met koolzaadschroot,is er direkt een groot voedsel tekort in de E.U..En dan nog durven beweren dat biodiesel de voedselprijzen niet doet stijgen.In de V.S.beweren de ethanol barronen dat ook,zij pakken 40% van de V.S.mais zonder gevolg voor de wereld maisprijzen zeggen zij allemaal leugens.Neem 1500 ltr biodiesel dit is de opbrengst van 1ha koolzaad,om een gemiddeld huis te verwarmen dan is er voor 5 miljoen huishoudens in Nederland al 5 miljoen ha koolzaad nodig ,er is maar 1,8 miljoen ha landbouwgrond in Nederland.Het zijn allemaal maar druppels op gloeiende platen. Om eigen voedsel te telen in een moestuin is er veel minder grond nodig.

 • agratax2

  denker123. Laten we eens rekenen hoeveel ha landbouwgewassen met 1 ha bewerkt kunnen worden. Dan krijgen we een idee hoeveel land we nodig zijn voor eigen energie voorziening, deze hectares worden dan weer onttrokken aan de verkoopbare totaal opbrengst. Ten tijde van dierlijke trekkracht kenden we dit fenomeen ook. Na de mechanisatie ging in eens verkoopbare opbrengst omhoog per bedrijf, omdat plantaardige energie werd vervangen door aardolie. Nu na 60 jaar mechanisatie met aardolie gaan we weer terug naar zelfvoorziening.

 • denker123

  agratax1.Niet alleen de bewerkingskosten moeten gerekend worden,ook de fossiele energie van de kunstmeststoffen zelf en het maken [stikstof] en vervoer ook van dierlijke mest,gewasbeschermings middelen,oogst en maken en vervoer van biodiesel.Met gewone diesel is dit ook zo ,maar daar wordt aardolie voor gebruikt dus ook fossiele energie.In Nederland kan men gebruik maken van dierlijke mest maar 98% van het telen voor biobrandstoffen is met volledig kunstmest zoals hier in de V.S..Waar nu de grote meren met alluminium behandelt worden om de massale algen dood te krijgen,die ontstaan door de grote uitspoeling van meststoffen de laatste jaren,om van het opraken van fosfaat maar te zwijgen.hier komt steeds meer kritiek op de biobrandstoffen.

 • agratax2

  denker123. Als het goed begrijp vervuilen ze de Grote Meren om de vervuiling op te ruimen. Dit levert dus een aluminium vervuiling op van de oceanen of de bodem van de meren als het op tijd neerslaat. We zijn erger dan de varkens die vervuilen hun leefomgeving niet, wij wel en wel zeer bewust.

 • denker123

  agratax1.Het weggegooide voedsel dat vorige week in het nieuws was tot wel 25%,daar kan beter biobrandstof van gemaakt worden.Maar daar hoorde je niemand over,dit zal geen geld opbrengen door het vele sorteer werk. De vervuiling van de grote Meren wordt ook mede veroorzaakt door de overstorten van de waterzuivering,de waterzuivering is in de V.S.hopeloos.De kleinere City's hebben drie grote opvanglagoons dit is de waterzuivering ,de schuif open bij veel regen en recht de rivier in.De E.P.A.kijkt de andere kant op,terwijl sommige boeren wel worden aangepakt.

 • melkkoeienboer

  maak van die algen maar biobrandstof

 • denker123

  melkkoeienboer.Uit algen biobrandstof maken kost alleen maar geld ,als het geld opleverde waren Poet en de andere Ethanolmakers er al lang aan begonnen.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.