Home

Nieuws 2139 x bekeken 2 reacties

Oplaat nieuwe voorzitter NOJG

Haaksbergen - Voormalig Tweede Kamerlid Gert Jan Oplaat is tijdens de algemene ledenvergadering van de Nederlandse Organisatie voor Jacht en Grondbeheer (NOJG) gekozen tot voorzitter. Dit laat de organisatie weten.

De NOJG heeft 3.500 leden. Oplaat: "De organisatie groeit nog steeds snel en dat vraagt een professionaliseringsslag in de aansturing. We zullen nadrukkelijk de samenwerking gaan zoeken met andere partners om gezamenlijk de belangen van de jacht en het grondbeheer te dienen."

De NOJG kent een lange geschiedenis. In 1981 werd de Nederlandse Boerenjagers Vereniging opgericht. Omdat de naam impliceerde dat alleen boeren er lid van konden worden is in 1992 besloten de naam te veranderen in de Nederlandse Organisatie voor Jacht en Grondbeheer.

Laatste reacties

 • J@gertje

  Ik wil bij deze zowel de NOJG als de heer Oplaat feliciteren met het voorzitterschap.
  Ik weet zeker dat de politieke ervaring van de heer Oplaat een positieve bijdrage zal leveren aan de NOJG.

  Groet,
  J@gertje

 • Leo van Malsen

  Ik ken dhr Oplaat niet maar hoop van harte dat hij de jacht en beheer weer op de kaart zet. Groot voordeel is dat de NOJG ook de belangen van de grondgebruiker in haar naam heeft en daarmee ook betrokken is bij de belangen van de boer.

  Van harte succes gewenst.

Of registreer je om te kunnen reageren.