Home

Nieuws

Onbenutte subsidie gaat in begrotingsgat EZ

Den Haag- De middelen die beschikbaar waren gesteld voor de subsidieregelingen MEP en SDE voor duurzame energie, die niet worden benut door ondernemers, worden gebruikt om de begroting van het ministerie van Economische Zaken op orde te krijgen.

Dat blijkt uit een brief van minister Henk Kamp van Economische Zaken, na vragen van Tweede Kamerlid Carola Schouten van de Christenunie.

De betalingen van de reeds toegezegde beschikkingen voor MEP en SDE vallen in de periode tot 2016 ongeveer 300 miljoen euro lager uit dan geraamd. “Deze middelen zijn ingezet ter dekking van de financiële problematiek op de EZ-begroting en de bezuinigingstaakstelling. Hiervoor wordt in 2013 53 miljoen euro, in 2014 47,1 miljoen euro, in 2015 33,1 miljoen euro en in 2016 3 miljoen euro gebruikt. Kamp schrijft dat er geen sprake is van een structurele invulling van de taakstelling van de niet uitbetaalde MEP- en SDE-subsidie.

Of registreer je om te kunnen reageren.