Home

Nieuws 441 x bekeken

Nederlanders doen per dag 400.000 broden weg

Den Haag - Nederlanders gooien dagelijks één op de vijf sneetjes brood weg. Bij elkaar zijn dat ongeveer 400.000 hele broden per dag. Wat rijst betreft belanden twee van de vijf pakken die mensen kopen, in de vuilnisbak. Dat meldde voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal dinsdag na nieuwe berekeningen.

De omvang van voedselverspilling in Nederland is groot, zo stelt Milieu Centraal. 14 procent van het voedsel dat mensen kopen, gooien ze weer weg. Consumenten verspillen naast rijst en brood relatief ook veel pasta en aardappelen. De verspilling van rijst en pasta is groot omdat mensen lastig kunnen inschatten hoeveel ze ervan nodig hebben.

Alle huishoudens verspillen samen 800 miljoen kilo voedsel per jaar. Dit zijn 100.000 vuilniswagens vol voedsel. Het gaat dan alleen om verspilling bij de mensen thuis, en niet de verliezen in winkels, transport, opslag en landbouw, aldus Milieu Centraal.

Of registreer je om te kunnen reageren.