Home

Nieuws 974 x bekeken

McDonald's weet meer te verkopen

Oak Brook – McDonald's heeft afgelopen jaar wereldwijd voor 27,57 miljard dollar (ruim 20 miljard euro) aan hamburgers en andere voedingsproducten verkocht. Dat is ruim een half miljard dollar meer dan in 2011.

De inkomsten daalden echter licht naar 5,46 miljard dollar, hoewel het vierde kwartaal wat inkomsten betreft wel weer een toename van 1 procent liet zien.

McDonald's deed vooral goede zaken in de Verenigde Staten, waar de omzet met 3,3 procent toenam. Ondanks de eurocrisis wist het bedrijf ook in Europa groei te boeken, en wel met 2,4 procent. Elders in de wereld, waaronder Azië, bleef de omzettoename beperkt tot 1,4 procent. Topman Don Thomson spreekt van een goed jaar maar erkent wel dat ook zijn bedrijf last heeft van de economische tegenwind.

De burgerketen is optimistisch gestemd voor het lopende jaar, waarbij het vooral goede zaken hoopt te doen met nieuwe producten zoals een visversie van de kip-McNugget. Verder denkt de keten wereldwijd nog eens 1.600 nieuwe vestigingen te openen en een groot aantal bestaande zaken aan een vernieuwingsslag te onderwerpen. McDonald's telt volgens de laatste opgave 34.000 vestigingen in 119 landen met alles bij elkaar 1,8 miljoen werknemers. Bij 80 procent van de restaurants gaat het om een franchisebedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.