Home

Nieuws 2204 x bekeken

Leden Boerenbond Deurne krijgen extra nabetaling van 1 miljoen

Deurne - Boerenbond Deurne heeft besloten bijna 1 miljoen euro extra uit te keren aan haar leden. De coöperatie heeft hiertoe besloten naar aanleiding van de voorlopige financiële resultaten.

De omzetstijging in 2012 geeft een positief resultaat, laat het bestuur weten. De uitkering komt omgerekend neer op 2 euro per ton, exclusief btw. De coöperatie wil met de uitkering haar klanten een extra steun in de rug geven.

De nabetaling komt bovenop de voorschot-nabetaling van €6,50 per ton, die direct op de factuur verrekend wordt. De totale nabetaling over 2012 komt hiermee op €8,50 per afgenomen ton diervoeders (exclusief btw). Over 2012 is zodoende een bedrag van zo’n 4 miljoen euro teruggevloeid naar de mengvoerklanten van Boerenbond Deurne.

In 2012 zette de coöperatie circa 540.000 ton mengvoer af. Dat is 4,6 procent meer dan in 2011.

De verkoop van voer voor herkauwers steeg 8,7 procent tot bijna 71.000 ton. Niet eerder zette de Brabantse voercoöperatie zoveel voer af. Niet alleen bij de herkauwers boekte Boerenbond Deurne een groei. Ook bij de diersectoren varkens en pluimvee groeide de omzet.

Of registreer je om te kunnen reageren.