Home

Nieuws 1209 x bekeken 8 reacties

LTO en imkers werken samen

Drachten - LTO Nederland en de Nederlandse Bijenhoudersvereniging willen samenwerken aan de versterking van de bijenpopulatie in Nederland.

De organisaties krijgen steun van het ministerie van Economische Zaken voor de samenwerking.

De regionale LTO-organisaties willen met de imkers informatie uitwisselen en daarbij ook loonwerkers, terreinbeheerders en het agrarisch onderwijs betrekken. De samenwerking tussen agrarisch ondernemers en imkers moet onder meer leiden tot de aanleg van bijvriendelijke erfbeplanting, aangewaste gewasbescherming en een jaarrond voedselaanbod.

Laatste reacties

 • jordi 1455

  is het ook boervriendelijk en akkerbouwervriendelijk?

 • Marco898

  Zonder bijen heb jij geen eten op de plank. Of wil je alleen brood eten? Het is van groot belang dat er meer biodiversiteit in agrarisch Nederland komt om de bijenpopulatie in stand te houden.

 • jordi 1455

  Begin dan in de steden daar is alleen beton, asfalt, bakstenen, klinkers, slechte lucht en hier en daar een potplant.

 • Marco898

  Bijen zijn vooral nodig op het platteland. Zonder bijen is er geen goede bestuiving mogelijk. Zonder bestuiving geen vruchten en zaden. De bijenstand is dus cruciaal voor natuur en landbouw. Daarom is het niet zo raar dat agrariërs hier rekening mee gaan houden, ook al brengt het dan extra werk met zich mee. Ook in gewasbeschermingstechnieken valt nog een hoop te verbeteren! Het gaat er uiteindelijk toch om dat de bij goed zijn werk kan blijven doen. Ik raad iedereen aan om eens dieper in deze materie te duiken en zodoende meer te weten te komen over het nut van deze dieren, maar ook wat voor problemen er op het moment spelen wat betreft bijensterfte.

 • agratax2

  Marco898. Ik onderschrijf je gedachten geheel en zou er aan toe willen voegen dat naast het nut van bijen te weten moeten komen wat/wie hen bedreigt in hun bestaan. Er zijn de nodige publicaties die richting een zeer wijd verspreid onkruidverdelgingsmiddel verwijzen. het bekende middel waarvan zelfs De Tweede Kamer aanneemt dat het veilig is voor mens, dier en milieu en loopt de denken om de voedingsgewassen die tolerant zijn voor dit middel maar toe te laten ter wille van de handel.

 • wim4

  De opmerking van jordi 1455 over de omstandigheden voor bijen in de stad berust op een misverstand. Het is al meer dan 20 jaar zo dat er in de stad op een vierkante kilometer meer bijen gehouden kunnen worden dan op het platteland.

 • sensia

  LTO kan beter gaan samenwerken met de Partij voor de Dieren. De enige politieke partij die al jaren geleden waarschuwde dat de bijen volken sterven. vanwege de bestrijdingsmiddelen die Imidacloprid bevatten. zie Zembla afgelopen week.

 • schoenmakers1

  de boer moet alles op zijn land toestaan, ganzen, bijen, leidingen en noem maar op, is dat eigenlijk wel normaal, hier hoor ik niets over

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.