Home

Nieuws 2 reacties

LTO Noord bezorgd over bodemdaling

Groningen - LTO Noord in Groningen is bezorgd over de niet-zichtbare schade die ontstaat door verzakkingen en aardbevingen als gevolg van de gaswinning. Dat zegt provinciaal LTO Noord-voorzitter Hilbrand Sinnema. Volgens Sinnema is het niet duidelijk wat er gebeurt met wanden van mestkelders en drainagebuizen. "Mogelijk is er al schade, die we niet zien. Daar maken we ons zorgen over."

Volgens Sinnema is het van belang dat de belangenorganisaties met provincie, gemeenten, rijk en de Nederlandse Aardoliemaatschappij om tafel gaan, om structuur aan te brengen in het overleg. Het gaat daarbij niet alleen om inventarisering van de bestaande schade, maar ook om toekomstige schade te voorkomen. "De onzekerheid knaagt het meest", zegt Sinnema, die ook aangeeft dat draineringen verzakken en daardoor hun werking verliezen. "Verzakte drainage kun je niet schoonmaken en daardoor werkt het niet meer. Er moet een goede oplossing komen en daarvoor is deskundigheid vereist."

Minister van Economische Zaken Henk Kamp (R) bezocht deze week Groningen en was bij een boerderij die schade heeft opgelopen door de aardbeving van vorige week. De minister was in het gebied rondom de gasvelden van de NAM. Bestuurders en bewoners vroegen de minister in te grijpen.

Laatste reacties

  • Bison

    Eerdaags zakt heel Holland in een sinkhole.
    Men kan natuurlijk niet ongestraft het land ondermijnen en maar blijven pompen.

  • gerstiroma

    het ergelijke is natuurlijk ook dat de Nederlandse staat voor miljarden aan gas inkomsten onder de Groningse bodem heeft weggehaald maar dat hier maar weinig voor de noordelijke provicies van terug komt

Of registreer je om te kunnen reageren.