Home

Nieuws 428 x bekeken 1 reactie

Kamp optimistisch over Nederlandse economie

Den Haag - Minister Henk Kamp van Economische Zaken is optimistisch over de Nederlandse economie in 2013. Hij verwacht dat de economie voldoende kracht heeft om zich de komende jaren te herstellen.

“Al met al ben ik optimistisch, niet omdat 2013 al een goed jaar wordt, maar omdat vertrouwen in de toekomst gerechtvaardigd is”, zegt Kamp in het Algemeen Dagblad.

Hij erkent dat Nederland kampt met krimp, maar de minister voorziet dat de economie voldoende kracht heeft om weer te gaan groeien.

Kamp verwijst naar de Nederlandse export, die vorig jaar ondanks de stagnatie in Europa steeg. Ook de Rotterdamse haven had een goed jaar in 2012. Ook is Nederland volgens Kamp interessant voor buitenlandse investeerders. “En laten we vooral de agrarische sector niet vergeten. Nederland is de nummer twee van de wereld als het gaat om de export van agrarische producten. Het gemiddelde bedrijfsinkomen van de Nederlandse agrariërs is het afgelopen jaar met 15 procent gestegen tot bijna 80.000 euro”, aldus Kamp.

Eén reactie

  • schoenmakers1

    is kamp vergeten de besluiten van de regering van het laatste half jaar mee te nemen? Ik ben niet zo optimistisch, ze slachten gewoon de kippen met de gouden eieren

Of registreer je om te kunnen reageren.