Home

Nieuws 1 reactie

'Kamp legt rekening neer ondernemers'

Den Haag - Minister Henk Kamp (Economische Zaken) moet een andere manier vinden om een eerder afgesproken efficiencykorting van 50 miljoen euro te realiseren. Dat vindt Carla Dik, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie. Volgens Dik voert Kamp de in het begrotingsakkoord van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie afgesproken korting verkeerd uit en legt hij de rekening neer bij ondernemers.

"In plaats van te snijden in het eigen ambtelijk apparaat, wordt geld dat was bestemd voor duurzame energie gebruikt. En in de toekomst wordt gekort op innovatiegeld voor bedrijven'', aldus Dik.
De ChristenUnie wil dat geld dat overblijft uit de zogeheten SDE+-regeling gaat naar onderzoek, innovatie en realisatie van duurzame doelen en vraagt Kamp daarom een energiebesparingsfonds op te richten. Dik: ,,Energiebesparing leidt er niet alleen toe dat de duurzame doelstellingen worden gehaald, maar dit fonds kan ook een impuls zijn voor de bouwsector en het kan de leefomgeving verbeteren.''

Eén reactie

  • jk.

    hallo mensen dit bewijst maar weer eens dat NL geen duurzame energie wil. dit geld zou ten volle moeten benut worden om ooit minder afhankelijk te zijn van olie etc. maar die diknekken in de haag worden toch door de shell betaald.
    leve koningkrijk nederland.
    Hier vlakbij over de grens in duitsland is het juist het tegenovergestelde: teveel subsidie op alles wat 'groen' is. komt ook niet goed hoor.
    Eén europa is wéér niet gelukt. succes ChristenUnie met deze strijd.

Of registreer je om te kunnen reageren.