Home

Nieuws 3858 x bekeken 4 reacties

Kamer wil onderzoek naar beperken transport slachtvee

Den Haag - De Tweede Kamer wil dat staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw de mogelijkheden gaat onderzoeken om het transport van slachtvee binnen of vanuit Nederland aan een maximumtransportduur te binden.

Voor een motie van de Partij voor de Dieren en PvdA was met steun van PVV, Christenunie, 50Plus, D66, Groenlinks, PvdD, PvdA en SP een ruime Kamermeerderheid. Dijksma heeft aangekondigd zich in Europees verband in te gaan zetten voor een beperking van de maximum transportduur. Nationale maatregelen heeft volgens Dijksma geen zin.

Laatste reacties

 • Goldwyn

  Moet Nederland weer voor oplopen!!!!

 • braakman.tap1

  Gelukkig heeft Mevr. Dijksma zich al goed ingelezen. Nu de PVDA deze motie heeft ingediend samen met die andere Partij kan ze niet anders. Gelukkig heeft ze meer hart voor de dieren dan voor haar eigen gezin. haha.

 • jordi 1455

  daar gaat onze exportpositie.

 • awknop

  De exportpositie voor levend slachtvee zal anders en waarschijnlijk slechter worden. Dat geld overigens voor meer landen als je het in de EU regelt. De markt voor het slachten van vee en voor de vleesprodukten die daaruit voortkomen zal ook veranderen en wellicht verbeteren. Volgens mij is de tranport efficientie ook veel hoger als je vlees vervoerd ipv leven vee. Het vlees van 100 koeien neem veel minder ruimte in dan die 100 koeien in een veewagen.

Of registreer je om te kunnen reageren.