Home

Nieuws 899 x bekeken 2 reacties

Kamer komt na half februari met standpunt over mestwet

Den Haag – De Tweede Kamer wil haast maken met de behandeling van de mestwet. De vaste Kamercommissie voor landbouw heeft besloten om voor het krokusreces, in de week van 18 februari, een technische briefing te houden over het huidige voorstel van de staatssecretaris van landbouw.

Na het reces zal de Kamer zo snel mogelijk een debat houden over de mestwet, waarbij de Kamer een politiek standpunt in neemt over het voorstel van staatssecretaris Sharon Dijksma. Ze heeft aangekondigd de sector eerst de kans te geven om het mineralenoverschot met mestverwerking op te lossen. Als dit niet lukt, worden dierrechten voor rundvee, varkens en pluimvee ingevoerd.

Laatste reacties

  • theastrovor

    Beter investeren in mestverwerking en mestafzet dan in dierrechten toch...!
    Zo gaat het weer dubbel geld kosten. Als de mestbenutting goed geregeld is dan mag het eens GENOEG zijn.

  • melkveehouder .

    Niet paniekerig worden hoor, theastrovor. Iedere econoom weet dat het invoeren van dierrechten in Nederland het failliet van de Nederlandse veehouderij zal inluiden. Simpelweg omdat bruin deze extra kostenpost ten opzichte van andere Europese landen niet kan trekken. In deze tijd van economische tegenwind is dit wel de domste regeling die je kunt invoeren. Zeker nu al een hoop bedrijven in zwaar weer verkeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.