Home

Nieuws 452 x bekeken

Glas tevreden over voortgang Bestuursakkoord Water

Den Haag – Voorzitter Peter Glas van de Unie van Waterschappen is tevreden over de voortgang van het Bestuursakkoord Water, dat in 2011 is gesloten.

In het akkoord is afgesproken dat eind 2012 75 procent van de regio’s aan ketensamenwerking moet doen. Glas denkt dat dit gelukt is. “Het ketendenken heeft een enorme vlucht genomen. Overal in het land is men actief met concrete ketensamenwerking”, aldus Glas in het blad Waterkracht.

De samenwerking is vooral gebaseerd op de zestig waterketenregio’s, dat is een opschaling ten opzichte van de 415 gemeenten. Ook voorzitter Annemarie Jorritsma van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) is positief, maar ze vindt het nog te vroeg om achterover te gaan leunen. “Er kan nog  best een tandje bij.”

Doel van het bestuursakkoord Water is een doelmatigheidswinst van 380 miljoen euro, door samenwerking bij investeringen en operationele taken.

Of registreer je om te kunnen reageren.