Home

Nieuws

Gennep wil zonnepark van 20 hectare

Gennep - De Limburgse gemeente Gennep wil een zonnepark van 20 hectare aanleggen op een bedrijventerrein. Het park moet ruimte bieden aan 80.000 zonnepanelen met een totale capaciteit van 18 megawatt en wordt het grootste energie park van Nederland.

Op 18 februari 2013 zal de gemeenteraad van Gennep naar verwachting een besluit nemen over de vestiging van het zonnepark. De capaciteit van het park is voldoende om 80 procent van de Gennepse huizen van duurzame elektriciteit te voorzien. Het streven is dat alle inwoners van de gemeenten en bedrijven van de opgewekte zonnestroom kunnen profiteren door zich te verenigen in een energiecoöperatie.

Het zonnepark is ook een alternatieve invulling van het industrieterrein. Vanwege de recessie is er vrijwel geen belangstelling voor kavels op het terrein. Door de vestiging van een zonnepark van ruim 20 ha zal de gemeente Gennep in een jaar of tien de reeds gemaakte kosten terugverdienen.
Het is de bedoeling om, als de gemeenteraad het zonnepark heeft goedgekeurd, belangstellenden en deskundigen uit Gennep en omgeving bij elkaar te roepen om de oprichting van de energiecoöperatie voor te bereiden. Uit enkele bijeenkomsten moet een stuurgroep worden geformeerd, die concrete voorbereidingen treft. Aan het eind van 2013 kan, zo is de bedoeling, de definitieve beslissing tot inrichting van het zonnepark genomen worden. De feitelijke plaatsing van de zonnepanelen zal dan nog 2 à 3 maanden in beslag nemen.


Of registreer je om te kunnen reageren.