Home

Nieuws

FloraHolland boekt omzetgroei

Aalsmeer – FloraHolland heft in 2012 een omzet geboekt van 4,28 miljard euro, 3 procent meer dan in het jaar ervoor. De sierteeltveiling noemt het 'een goede plus in een jaar waarin de nodige economische tegenslag plaatsvond'. Voor 2013 is FloraHolland gematigd positief.

FloraHolland brengt in 2013 de investeringen terug met 25 miljoen tot 55 miljoen euro. Het terugdringen van de jaarlijkse investeringssom is volgens de onderneming hoofdzakelijk gevolg van de ombouw van 250.000 stapelwagens tot een uniform model. FloraHolland heeft nog niet aangegeven of het zelf bereid is een extra deel van het Bloemenbureau Holland te financieren, nu de heffingen bij de handel wegvallen.
De Europese consument blijft volgens FloraHolland onverminderd bloemen en planten kopen. Telers van bloemen en planten vormen daarom een belangrijke pijler onder de Nederlandse economie. In 2012 zijn 12,5 miljard bloemen en planten verhandeld via FloraHolland, dat voor deze producten al jaren de grootste marktplaats ter wereld is.
Gemiddeld beurden kwekers in 2012 een ruim 4 procent hogere prijs voor hun bloemen en planten dan het jaar ervoor. Bij de belangrijkste productgroep in geld en volume, de snijbloemen, zag de omzet stijgt de omzet met 2,9 procent tot 2,4 miljard euro. De gemiddelde prijs nam toe maar het volume  daalde 1,4 procent, mogelijk door toenemende concurrentie uit Afrika en Midden-Amerika.
De handel verschoof in 2012 verder van de klok naar directe verkoop via FloraHolland Connect. De omzet op de klok daalde 1,5 procent tot 2,4 miljard euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.